banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Zamda Israrcıyız”

Büro Memur Sen Amasya İl Başkanı Cahit Çinpolat,2022 yılında memurun alım gücünde ortaya çıkan büyük düşüşün TÜİK verileriyle ortaya koyulduğunu söyledi.

11 Ocak 2023 Çarşamba 11:19
Bu haber 403 kez okundu
“Zamda Israrcıyız”

 Çinpolat, “ 300 bin kamu görevlisi adına itirazımızı anında dile getirdik. Yüzde 25’i kabul etmiyoruz dedik. Yüzde 25 zammın yüzde 30'a çekilmesini olumlu bulmakla birlikte seyyanen zamda da ısrarcıyız dedi.

2022 yılında asgari ücrete yüzde 50 + yüzde 30 ‘luk zam yapıldığını, 2023 için yüzde 54.5 zam açıklandığını hatırlatan Çinpolat,  “kamu çalışanları bu süreçte mağdur edilmiş enflasyon karşısında daha fazla kemer sıkmak zorunda bırakılmıştır.” Diye konuştu

2022’de memura toplam yüzde 72 oranında zam yapıldığını ve bu oranın asgari ücrete yapılan zammın altında kaldığını belirten Çinpolat,  “2023 yılı için açıklanan yüzde 25 memur zammının kabul edilmesi mümkün değildir” İfadelerini kullandı.

Başkan Çinpolat,  yüksek enflasyon karşısında zor günler geçiren kamu görevlileri adına hükümete seslendi. “Zam oranı, memnuniyeti sağlayacak şekilde yeniden revize edilsin” dedi

Çinpolat, Geçtiğimiz yıl, Elektrik tüketim fiyatlarına yüzde 101, Doğalgaz ücretlerine %166 ve motorin fiyatlarına yüzde 108 zam yapıldığını, 2023 Yılı Yeniden Değerleme Oranının yüzde 122.93 olarak belirlendiğini hatırlatan Çinpolat, “böyle bir ortamda, kamu çalışanlarının maaşındaki erimeyi telafi edecek zam oranı kesinlikle %25 değildir, olmamalıdır” dedi.

Başkan Çinpolat, “2010 Yılı Ocak ayında 836 $ olan en düşük devlet memuru maaşı, ilan edilen yüzde 25 zamla 541$ ‘a tekabül etmektedir. Dolar bazında son 12 yılda kamu çalışanlarının maaşları yüzde 55 oranında erimiştir. Asgari ücretin yüzde 54.5 oranında arttığı bir ortamda memura yapılan zammın revize edilememesi durumunda, kamu çalışanlarının yaşam koşulları ve tercihlerinin bozulması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Çinpolat, “Sosyal adaleti ve memnuniyeti temin eden, işçiye hak görülen zam oranlarını dikkate alan, alım gücünü artıran oransal bir maaş artışı ve seyyanen zammın yeniden ele alınması kamu görevlileri adına talebimizdir” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV