banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

109 yangına müdahale edildi

Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 30 personeli ile 7/24 hem ilçemiz hem de yakın çevresinde yangın, sel, trafik kazası, su baskını, kurtarma gibi durumlarda imdada yetişiyor. 2020 yılının ilk 9 ayında 109 adet yangın, 7 adet su baskını, ve 13 trafik kazasında hizmet verdi.

01 Ekim 2020 Perşembe 08:58
Bu haber 1737 kez okundu
  109 yangına müdahale edildi

25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde kutlanan İtfaiyeciler Haftası nedeniyle Anıt Önünde Çelenk koyma  töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alp Kargı Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Ergül, Tuncer Basmacı, Merzifon İtfaiye Müdürü Yetkin Aydıner, Belediye Başkanlığı ve itfaiye müdürlüğü personeli katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İtfaiyeciler tüm canlıların koşarak uzaklaştığı yere koşarak gidenlerdir, itfaiyecilik, ateşten gömlek giyenlerin mesleğidir diyen Merzifon İtfaiye Müdürü Yetkin Aydıner; “Korona virüs nedeniyle dar kapsamlı olsa da, çalışmalarımızı araç ve ekipmanlarımızı. İtfaiyecilik haftasının da amacına ulaşması adına sizlerle paylaşmak istedik. Osmanlı imparatorluğu zamanından bu yana varlığını sürdüren, Tulumbacılar Ocağı adıyla bilinen, Cumhuriyet Döneminde ise Askeri itfaiye Teşkilatı adı altında hizmet veren yangın söndürme teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti olarak kabul edilmiş ve modern itfaiye teşkilatı oluşturulmuştur. İtfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan zor, meşakkatli ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Çünkü itfaiyeciler tüm canlıların koşarak uzaklaştığı yere koşarak gidenlerdir. Çünkü itfaiyecilik, ateşten gömlek giyenlerin mesleğidir. Kendi yaşamını riske atarak alevlerin içine dalan, canlarını hiçe sayan, çocuk kurtaran, insanları mutlu eden kahraman itfaiyeciler; bütün risklere rağmen kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alırlar. Başkalarına yardımcı olabilmek için canla başla ve gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getirirler. Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz, 30 personeli ile 7/24 görevinin başında olup, hem ilçemiz hem de yakın çevresinde yangın, sel, trafik kazası, su baskını, kurtarma gibi durumlarda imdada yetişmektedir. 2020 yılının ilk 9 ayında 109 adet yangın, 7 adet su baskını, ve 13 trafik kazasında faaliyet gösterdik. Bunların yanı sıra 98 adet kurtarma faaliyetinde ve 130 adet merdivenli araç hizmetinde bulunduk. Çevre il ve ilçelerde dahi bulunmayan yangın eğitim konteyner in itfaiye hizmet binası önünde konuşlandırmak, yangın eğitimlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Son yıllarda gelişerek değişen Merzifon’umuza, en iyi şekilde hizmet etmek gayretindeyiz, İtfaiye teşkilatımızın altyapısı, donanımı ve organizasyonu gün geçtikçe bizlere daha da huzur ve güven vermektedir. Her geçen gün teşkilat mensupları olarak daha eğitimli, daha bilinçli, daha donanımlı bir hale gelirken aynı zaman da araç gereç ve bunların teknolojik olarak çağın gereklerini taşıması adına büyük bir çaba göstermekteyiz. Biz bu çalışmaları yürütürken desteğini daima yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Alp Kargı'ya, Belediye Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

itfaiye Haftasında amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkımız aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamaktır. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 306. Yıl dönümünde, milletimizin can güvenliği için

mücadele eden ve bu uğurda canlarını kaybeden şehit itfaiyecilerimize Yüce Allah'tan rahmet dilerken, halen hayatta olan ve görevi başında bulunanların, başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyor, teşkilatımızın İtfaiyecilik Haftası'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV