banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

15 YILDIR NELER YAPILDIĞINI ANLATTI

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez’e ‘Gel beraber gezelim, Merzifon’da neler yapıldığını bana bir anlat, göster" diyen Belediye Başkanı Alp Kargı'ya Çilez'den cevap gecikmedi.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 09:08
Bu haber 991 kez okundu
   15 YILDIR NELER YAPILDIĞINI ANLATTI

İlçe Başkanı Hasan Çilez açıklamasında , “Belediye Başkanımız Merzifon’da 2002’den bu yana ne yapıldığını soruyor. Nelerin yapıldığını sorarken içerisinde mesai yaptığı, hergün girip çıktığı Belediye Hizmet binasından işe başlayalım. Dönertaş’ta bir tane Merzifonlu vatandaşımızı makam aracına alıp, “bana Merzifon’u gezdir, son 10-15 yılda neler yapıldı kimler emek harcadı bir söyleyiver” dese yeter. Merzifonlu herşeyin farkında. Herşeyi biliyor, herşeyi görüyor. Devlette devamlılık esastır. Devletin işi geri kalmaz. Bunlara amenna. Ancak bu işleri kim yapacak? Yeni birşeyleri kim ortaya koyacak. Örneğin Belediye Başkanımız Sayın Alp Kargı’nın hiç mi katkısı olmayacak? Kendisinin yerine başka birisi de olsa aynı şeyler mi olacaktı? Devletin devamlılığı ile iş ve işlemlerin takibi, yeni projeler yeni hayaller birbirinden farklı şeyler. Bunları karıştırmamak lazım. Ak Parti döneminde yapılanlar rutin devlet işlerimiydi? Hastanelerdeki kuyruklar ne oldu da bitti? Duble yollar, havaalanları, kendi tankımız, topumuz, füzemiz, tüfeğimiz, köprüler, hızlı trenler, sosyal politikalar vs. hep rutinin eserimidir? Bireylerin hayali, heyecanı, alınteri, vatan sevgisinin hiç mi hakkı yok?” dedi.

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez, AK Parti iktidarı döneminde Merzifon’a yapılan hizmetlerle ilgili yaptığı ayrıntılı açıklamada; “Merzifon’da yatırımları gezelim diyor Sayın Başkan. Hadi gezelim, Hıdırlıktan başlayalım. Polis Okulu’nun TOKİ’lerin yanından Belediye Toki’lerine ve Kapalı Yüzme Havuzumuza uzanalım. Uzanırken temelini attığımız ve seçimleri kaybedince yarım kalan Yunus Emre Mahallesi Düğün Salonu’na hüzünle bakarak “devlette devamlılığı” düşünelim.Oradan Çanakkale Parkına bakalım. Orada yapılan imar uygulamalarının her Belediye Başkanına örnek olduğunu görüp, Çanakkale Şehitleri Parkımız ve Kapalı Pazar Yeri-Fuar Alanımızla gurur duyalım. Islah edilen Paşa Deresinden aşağı inerken Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanemiz, heliportu, MR cihazı ve son teknoloji alet edevatı ile şehrimizin yüz akı olan bir hizmet kurumu.Oradan şehrin merkezine gelirken yeni yapımına başlanan Sağlık Meslek Lisemiz, Adalet Sarayımız, İrfanlı Anadolu Lisemiz, Sentetik Çim Sahamız, Gençlik Merkezimiz, Fen Lisemiz ve Fen Lisemize ait Kapalı Spor Salonu ile Kızlar Mektebi restorasyonumuz ilçemize farklılık katan değerler olarak göze çarpacaktır.

Paşa Deremiz ve Kırpatan Çayı dere ıslahı çalışmalarımız oradaki hoş olmayan görüntüleri ortadan kaldırırken, Sarıkamış Şehitleri Parkımız adıylada görüntüsüyle de Tekke Mahallemize çok yakıştı.

Cumhuriyet Caddemizden aşağı inince “Meydan” Merzifon’un yüz akı olarak karşımıza ecdad yadigarı Kara Mustafa Paşa Camiini ve Dönertaş Camiini çıkardı. Ulu Camii yapılıyor, Bedesten, Taşhan, Tuz Pazarı, Paşa Hamamı, Çelebi Sultan Mehmet Medresesi ve daha sayamadığımız tarihi eserlerimiz restore edilerek ecdad mirasına Ak Parti döneminde topyekün sahip çıkılmıştır. El değmedik tarihi eserimiz kalmamıştır. Vakıf Otel yine şehrimize bu dönemdekazandırılmış ve hizmete sokulmuştur.

Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Sosyal Tesisleri ile Bağlarbaşı Düğün Salonumuz yine Ak Parti döneminde yapılmış, o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş ve Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz ile Bağlarbaşı Mahallemizin sosyal dokusuna canlılık getirmiştir.

Arıtma tesisimiz gerçek çevreci politikalar gereği Merzifon’da hizmete sokulmaktadır. Organize Sanayi Bölgemiz bir markadır. Önündeki taşlar birbir ayıklanmıştır. İşadamlarımıza verilen desteklerle şaha kalkmış bir Merzifon Organize Sanayi Bölgemiz, şimdi kendisiyle yarışır hale gelmiş ve 2 katı hacme ulaşmanın arefesindedir. Bu yıl inşallah 40 adet fabrika yatırıma başlayacaktır. Aşağı kısımda biterse bu rakam 60 fabrikanın üzerine çıkacak ve 3500 kişi olan işçi sayımız 3850 artışla 7500’lere yaklaşacaktır. Bu rakamlar hayal değil gerçektir. Memleketin iş ve aş sorununa köklü çözümdür. Havaalanımız Merzifonumuzun eşsiz değerine değer katmıştır.

Yine Fakültemiz Merzifon’un hayali idi. Ak Parti döneminde gerçek oldu. Duble yollar şehrimizin heryere ulaşımını güvenli ve kolay hale getirirken bunlar hep “rutinin” “devlette devamlılığın” işidir demeyi Merzifon’lu Hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyorum. Bu hizmetlerde ne kadar emeğiniz ve mesainiz var? Bu hizmetlerin hepsinde Merzifon şahittir, emeğimiz, heyecanımız ve alınterimiz vardır.

Bizim yaptığımız eleştiriden öte bir uyarıdır. Uyarının kaynağı Belediyemizin faaliyet raporu ve kesin hesap cetvellerindeki kendi yayınladıkları rakamlardır. Ben İktisat fakültesi mezunuyum. Çocukluğumdan beri iş hayatının içerisindeyim. Eğitim ve iş hayatı tecrübelerimize dayanarak meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız çalışma neticesinde Belediye yatırımlarının reel olarak -%7 küçüldüğünü tespit ettik ve uyardık. Yine söylüyorum, merkezi hükümetten gelen kaynaklar aynı dönemde %58,5 artış göstermiş ve 2016 yılında 27,5 milyon TL ye ulaşmıştır. Bu paralar bize göre yanlış yönetilmektedir. Bu tespitimizi sağa sola çekmeye, çarpıtmaya ve polemiğe gerek yok. İnsana yatırım insana yatırım diyoruz. Yukarıda zikrettiklerim ortada.

Peki 3 yıldır Merzifon Belediyesinin elle tutulur gözle görülür yaptıkları nelerdir? Dönertaşta araca aldığımız amcamıza soralım bir de oraları göstersin bize” diye belirtti.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV