banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

33 CAN ANILDI

2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMININ 28. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MERZİFON DEMOKRASİ PLATFORMU TARAFINDAN HAYATINI KAYBEDEN 33 CAN İÇİN ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

03 Temmuz 2021 Cumartesi 09:57
Bu haber 465 kez okundu
     33 CAN ANILDI

Merzifon Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma etkinliklerinde saygı duruşu ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştiMerzifon Demokrasi Platformu adına açıklama yapan platform sözcüsü SES(Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Merzifon Temsilcisi Recep KARABEK; bundan 28 yıl önce Sivas’ta yapılan Pir Sultan Abdal Anma etkinlikleri kapsamında ülkede ki gerici güç odaklarının halkı kışkırtması sonucu 33 aydın, şair ve yazarımızı ülke tarihin en kanlı ve en karanlık katliamlarından biri olan Sivas Katliamında yitirdik. Kendisi gibi düşünmeyen, kendinden olmayana tahammül edemeyen bu karanlık zihniyet maalesef ki kolluk güçleri tarafından hiçbir engelleme ile karşılaşmadan Cuma namazı çıkışı Camiden tekbir ve sloganlarla, ellerinde benzin bidonları ile anmanın katılımcılarının konakladığı otele kadar yürüyerek canice bu katliamı gerçekleştirmiştir. Katliamın en acı tarafı da saatlerce süren bu gösteriye Sivas emniyetinin, Sivas Valiliğinin müdahale etmeyerek adeta katliamı seyretmesidir.

Bu katliamı sıradan bir provakasyon olarak görmek, bir grubun galayana gelerek yapmış olduğu bir eylem gibi göstermek gerçekleri gizlemekten başka bir şey değildir. Kendisi gibi düşünmeyene, kendinden olmayana tahammül edemeyen bu zihniyet bu günde muhalafet partilerinin liderlerine ‘bunlar daha iyi günler’ gibi anlayışla aba altından sopa göstermektedir. Bu zihniyet bu gün kendini ifade etmek için yapılan her türlü eylem ve etkinliğe saldırmaktadır.

Bizler dün olduğu gibi bu günde barışı ve kardeşliği savunmaya devam edecek, bu topraklarda dilleriyle, kimlikleriyle, kültürleriyle insanların birarada yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek için mücadeleye devam edeceğiz dedi.

           

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV