banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

ADD VE CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP ve ADD Merzifon ilçe yönetimi, İmam Mustafa Demirkan'ın Ayasofya camiinde yaptığı konuşmada MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün manevi şahsiyetine ve hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere suç duyurusu başvurularını Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığına yaptılar.

09 Haziran 2021 Çarşamba 09:48
Bu haber 735 kez okundu
  ADD VE CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

Merzifon adliyesi önünde suç duyurusu öncesinde ortak basın açıklamasında bulunan CHP Merzifon ilçe başkanı Av. Hasan Koparan; " İmam Mustafa Demirkan'ın Ayasofya camiinde yaptığı konuşmada ''..Bu ve bu gibi mabedlerin  mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...'' demek suretiyle İSTANBUL' u düşman işgalinden kurtaran Kurucu Liderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ü rahmetle anmak yerine zalim ve kafir demek suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir"

Şüpheli imam Mustafa DEMİRKAN'ın yukarıda belirttiğimiz ifadeleri, MUSTAFA

KEMAL ATATÜRK'ün manevi şahsiyetine ve hatırasına hakaret içermektedir.

Ayrıca söz konusu hakaret içeren ifadeler, umuma açık bir yer olan Ayasofya Camiinde ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden cumhurbaşkanının önünde kullanılmıştır. Ayrıca şüpheli Mustafa DEMİRKAN'ın söylemiş olduğu sözler, halkı kin ve nefret düşmanlığına tahrik suçunu oluşturduğu gibi kişinin hatırasına hakaret suçunu da oluşturmaktadır. Şüpheli Mustafa DEMİRKAN, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 216. ve 130. maddelerini ihlal etmiştir. Bu suçları işlediği sabittir. Bu nedenle suç duyurusunda bulunma zorunluluğu doğmuştur"dedi.Açıklama ardından CHP ve ADD yöneticileri imzaladıkları suç duyurularını Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiler.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV