banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

AMASYA BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK NET ÜCRETİ 12 BİN 500 TL OLDU

Amasya Belediyesi’nin şirket ve kadrolu çalışanını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS), düzenlenen törenle imzalandı.İmza törenine, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Hak- İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Amasya İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Tolga Öztürk, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, birim müdürleri ve şirket çalışanları katıldı.

07 Şubat 2023 Salı 08:29
Bu haber 212 kez okundu
AMASYA BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK  NET ÜCRETİ 12 BİN 500 TL OLDU

 Bir yıl geçerli olacak sözleşme kapsamında çalışanların maaşlarında iyileşme yapıldığı gibi Ramazan ve Kurban Bayramı’nda destek olarak ikramiyeler de verilecek.  İmza töreninde konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bu sözleşmenin bütün çalışma arkadaşlarıma, bütün yöneticilere ve Hizmet-İş ailesine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.Ayrıca Başkan Sarı, AKSAV İşçilerine %35, kadrolu işçilere ise %90 oranında zam yaptıklarının müjdesini de verdi.

 %90 ORANINDA ZAM YAPILDI

 Amasya Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-iş sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin sonucunda, AKSAV İşçileri en düşük net maaş 12 bin 500, Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000 lira bayram harçlığı, ortalama %35 zam yapılırken, kadrolu işçilere ise en düşük 15 bin, Ramazan 1. 500, Kurban 2.000 bayram harçlığı ile %90 oranında zam yapıldı.

 EN DÜŞÜK NET ÜCRETİ 12 BİN 500 TL OLDU

Çalışanlar tarafından davul-zurna eşliğinde sevinçle karşılanan yeni sözleşme ile AKSAV şirketi çalışanlarının en düşük net ücreti 12 bin 500 TL oldu. Başkan Sarı, zam oranları ve rakamlarını açıkladıktan sonra, belediye işçileri tarafından büyük başkan sloganları eşliğinde dakikalarca ayakta alkışlandı.

 ‘BUGÜN ADETA BAYRAM GÜNÜ YAŞIYORUZ’

Belediyenin tüm imkânlarının kullanılarak yapılan bu sözleşmesinin tüm işçilere hayırlı olmasını dileyen Hak- İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan törende yaptığı konuşmada, “Bugün adeta bayram günü yaşıyoruz. Amasya kadim ülkemizin önemli bir şehir, Bu şehir Şehzadeler Şehri, bu şehir daha güzel hizmetleri hak ediyor. Namerde muhtaç olmadan, alın terinizin, emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacağınıza bugün burada imzalanacağından şüphemiz yok. Sayın başkanın insana, emeğe, bu şehre bakışını biliyorum. Onun için inşallah bu güzellikleri yaşamaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu belediyede 100 -200 kişi ile toplu sözleşmelerin yapıldığını hatırlıyorum. Şirkette olan arkadaşlarımızın sendikalı olmadığı, toplu sözleşmelerin yapılmadığı dönemleri hatırlıyorum. Bugün Allah’ın izni ile salonlara sığmayan binin üzerinde üyemiz var. Bunun mimarı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu taşeron sistemi çöpe atarak, bütün şirketlerdeki arkadaşlarımızı belediyenin kendi bünyesine alınmasını sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzde ciddi dönüm noktaları var Türkiye’nin yakaladığı istihdamın devam etmesi gerekiyor. Türkiye’nin istikrarının korunması üzerinde durulması gereken en önemli konudur. İçimiz ve dışımızın da bu istikrarı yok etmek isteyen hainler var. Bu hain odaklar durmuyorlar. Uluslararası güçler, emperyalizm, Türkiye’yi bölmek Türkiye’yi yeniden tasarımlamak, Türkiye’yi kendi emellerine hizmet edecek, eski Türkiye’ye döndürmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar.  Evet, hayat pahalılığımız var, zamlar var Türkiye gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Sıkıntılarımız var, pazara, markete gittiğimizde yaşadıklarımız var. Ama bütün bunların üstesinden Türkiye’de birliğimize, beraberliğimize, bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin gerçekten üniter yapısının korunmasına çok daha ihtiyacımız var. Önümüzde kritik bir seçim var. Bu istikrarın devam etmesi, Türkiye’nin bunca sorunlarının çözülmesinin mutlaka bir yolu var ve bunu biliyoruz. Ama ülkeyi bölerlerse, ülkeyi yönetilmez hale getirirlerse, hele istikrarsız bir yapıya bu ülke geri dönerse hepimiz kaybederiz. Bunun için ben ülkemin istikrarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin potansiyeli, bu ülkenin gücü ve gerçekten imkanlarına, bu toprakların bereketine inanıyoruz. Bu ülkenin şartları ne olursa olsun asla ve asla hesap yapanların hesabına kurban etmeyeceğiz. Bu ülkeyi emperyalizmin kucağına bırakmayacağız, ama hepimizin sorumlulukları var. Belediyemizin tüm imkânlarının kullanarak yapılması ile ben bu toplu sözleşmeyi iyi bir toplu sözleşme olarak görüyorum. Eğer imzaladığınız sözleşmeden sonra ücretinizi zamanında alıyorsanız, işten çıkarılmıyorsanız, iş yerlerinde kardeşlik varsa bu sözleşme iyi bir toplu iş sözleşmesidir. Niyet hayır, akıbet hayır toplu iş sözleşmemiz hepimize hayırlı olsun” dedi.

 ‘SİZ ÇALIŞIN GAYRET EDİN GERİSİ TEFERRUAT’

Göreve geldiği günden bu yana belediye çalışanları ile bir aile gibi olduklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında; “Biz bir aileyiz, bende işçi olarak uzun yıllar çalıştım. Derler ki; Müslüman bir insana üç şey lazımmış, ahirete iman, hayırlı bir iş, hayırlı bir eş. Bana göre hayırlı bir işiniz var, inşallah eşlerinizde hayırlıdır. Size düşen hem vatana, hem ana-babasına hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Belediyemizde bin 150 personelle çalışıyoruz. Bir ay bile maaşınızın bir kısmını gelecek ay alın demedik. İnce ince nakış nakış işledik. Hesaplar yaptık. Ne yaptıysak sizin için Amasya’nın faydası için yaptık. Helal lokma için herkes işini yapacak. Halk size teşekkür edecek, halk size dua edecek. Sizin maaşlarınızı ödeyebilmek için her gün hesaplar yapıyoruz. Siz çalışın gayret edin gerisi teferruat, o teferruatta bizlere ait.

 ‘BİZLER YALNIZCA AMASYA’NIN HİZMETKARIYIZ’

Salonda atılan büyük başkan sloganını eliyle engelleyen Sarı; “En büyük cenabı hak, ben ve siz sevgili çalışma arkadaşlarım yalnızca Amasya’nın hizmetkarıyız. AKSAV İşçilerimizde en düşük maaş 12 bin 500 lira ile 15 bin lira arasında değişecektir. Kadrolu işçilerimize asgari 15 bin ile 16 bin lira arasında para alacaktır. Söylediğim rakamlar net rakamlardır. Kadrolu işçilerimiz ayrıca biliyorsunuz 3 ayda bir ikramiyeleri var. Ve onunla birlikte 18 bin ila 19 bin arasındadır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sarı, Genel Başkan Arslan ve Şube Başkanı Öztürk belediye İşçilerinin maaş artışlarını ilgilendiren imzaları attı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV