banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI

Anadolu'nun ortasından geçen, Ankara ve İstanbul yol hattının kesiştiği noktada bulunan Merzifon Organize Sanayi Bölgesi büyüyüp gelişmeye; üretim, ihracat ve istihdam rakamlarını arttırmaya devam ediyor.

16 Eylül 2021 Perşembe 09:41
Bu haber 544 kez okundu
     ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Organize sanayi  bölgesindeki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamada Merzifon OSB'ni Anadolu'nun Parlayan Yıldızı olarak ifade etti. Başkan Kargı açıklamasında; " OSB’mizde toplamda 88 adet sanayi parseli bulunmakta, bu parsellerden 60 tanesinde aktif üretim yapılmaktadır. 13 tanesi inşaat halinde, 12 tanesi proje aşamasında, 3 tanesi de kamulaştırma aşamasında boş parseldir. Tekstil ve ankastre sektöründe ön plana çıkmakta olan organize sanayi bölgemizde farklı ürünler, Avrupa ülkelerinin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesine ( toplam 34 ülkeye) ihraç ediliyor. 2 dönemimizde de Belediyemiz olarak kamulaştırma konusunda katkıda bulunduğumuz Merzifon OSB’de göreve geldiğimiz 2014 yılında yaklaşık 3000 olan çalışan sayısı, günümüzde yaklaşık 6000 kişiye ulaşmıştır. Bu başarılı gelişim sürecinin en büyük kaynağı bizim özel başarımız değil kurumlar arası diyalogun çok iyi olması, devletin tüm kurumlarının eşgüdümlü ve uyumlu çalışmasıdır. Valilerimiz, Kaymakamlarımız, müteşebbis heyeti üyelerimiz, yerel yönetim, ilgili kurumlar, bakanlıklar ve bürokrasi unsurlarının birleşerek gerçekleştirdiği bu başarı ekonomik kriz olsa da özellikle yatırımcıların güven duygusunu arttırmakta, tereddüte yer olmaksızın yatırımların aralıksız devam etmesini sağlamaktadır"dedi.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesinin aynı istikrarla daha da büyük yatırımlara ev sahipliği yapacağına, Anadolu’nun parlayan yıldızı olarak üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inandığını ifade eden Başkan Kargı; " OSB için geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV