banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

barınakta açlıktan hiç bir köpek bir birini yemiyor

Merzifon gündemine oturan Hayvan Barınağı ile ilgili Belediye Başkanı Alp Kargı, basın mensuplarına hayvan barınağında açıklama yaptı."Şu bir gerçek ki aç bir bir köpek diğer bir köpeği yemez. barınağımızda da açlıktan hiç bir köpek bir birini yemiyor, Kendi iç dünyalarında aşamadıkları sorunları hayvanlar üzerinden yapmasınlar. Hayvanların istirahatlerini bozmasınlar. Buradaki hayvanların keyfi benim için onların keyfinden daha önemli"dedi.

25 Ekim 2017 Çarşamba 11:22
Bu haber 888 kez okundu
 barınakta açlıktan hiç bir köpek bir birini yemiyor

Başkan Kargı; "hayvan barınağımız ile bir takım hoş olmayan görüntüler ile ilgili almış olduğumuz telefonlar almış olduğumuz tepkiler üzerine sizleri hayvan barınağımıza bir ziyaret ettirmek durumunda kaldık.  Hayvanlarımızla ilgili yapmamız gereken ne var ise bunu bir veteriner hekim olarak söylüyorum yapıyoruz. İnternet barınağından ulusal medyayı düşen hayvan barınağındaki köpek dövüşme ortamı çalışanların köpekleri aç bıraktığı için hayvanların birbirini yediği şeklinde topluma lanse edildi ki bunu kabul etmek mümkün değil. Şu bir  gerçek ki aç bir bir köpek diğer bir köpeği yemez. barınağımızda da açlıktan hiç bir köpek bir birini yemiyor"dedi.  

Merzifon Hayvan Barınağı’nda kalan hayvanların yemek ile ilgili bir probleminin bulunmadığını da söyleyen Belediye Başkanı Alp Kargı, “Köpekleri aç bırakan bir anlayışımız olur, haber olalım. Ama burada köpeklerin kendi arasındaki bir ortamdaki doğal kavgalarından farklı bir yorum yapmayı burada çalışan arkadaşlarıma, kendimize bir saygısızlık olarak görüyorum. Nihayetinde hiç kimse bunu kabul edemez. Hiç kimse köpeklerin dövüşmesini, yaralanmasını kabul etmez.  Buradaki köpeklerin yemekle ilgili hiçbir problemi olmadı. İlçemizdeki Askeri Üssümüzle bu konuda protokolümüz var, artan yemekler buraya geliyor. Aşevimizdeki, yemek fabrikalarımızdaki artan yemekler buraya geliyor” dedi.

İnsanın olduğu yerde eksiklerin olabileceğini, ancak hayvan sevgisini ön plana çıkartıyoruz diye yola çıkanların barınakta vahşet varmış anlayışını da kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Başkan Alp Kargı, “Eksikliği görmemek gibi bir tavrımız olamaz. Ama salt hayvan sevgisini ön plana çıkartıyoruz diye bir anlayışla yola çıkarak burada vahşet varmış gibi bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Biz yapı olarak duyarlı insanlarız. Bu emeğimizi de birilerinin böyle hiçe sayarcasına yaptığı çalışmaları da doğru bulduğumuzu söyleyemeyiz, kabul etmek de mümkün değil.

Orman Bakanlığından FS alanını uzun bir süre hayvan barınağı olmak üzere kiraladık. Bu çok uzun bir süreçti. Şuanda yukarıda hazırlıklar yapıldı. Burada kısırlaştırılmış hayvanları yine kendimizin korunaklı bir alanında ilerleyen günlerde ömür boyu doğal hayatla buluşturacağız” dedi.

Barınak çalışanlarının sanki hayvanlara eziyet eden insanlarmış gibi gösterilmeye çalışılmasına hiçbir zaman pabuç bırakmayacağının da altını çizen Belediye Başkanı Alp Kargı, “Çevre il ve ilçelerden böyle bir barınağımız olduğu için ilçemize inanılmaz bir hayvan sevkiyatı yapılıyor. Gönüllüler bu işte yardımcı olsunlar deniliyor, burada hayvan barınağındaki görevli arkadaşımızı iki ay önce köpek parçalıyordu. Burada işini önemseyen, dert edinen arkadaşlarımız var. Eleştirilere saygımız sonsuz ama çalışma arkadaşlarımızı hayvan sever değil, sanki hayvanlara eziyet eden insanlarmış gibi göstermeye kalkanlara da hiçbir zaman pabuç bırakmam. Buyursunlar gelsinler.

Kendi iç dünyalarında aşamadıkları sorunları hayvanlar üzerinden yapmasınlar. Hayvanların istirahatlerini bozmasınlar. Buradaki hayvanların keyfi benim için onların keyfinden daha önemli.

Ben göreve geldiğimde vatandaşın çocuğu sokaklarda okuluna gidemiyordu. Kimisinin özel işi varmış, kimisinin annesi iş istemiş, kimisi işten çıkmış kendi dünyası ile ilgili eyyam yapmaya kalkıyor. Bu emeğe kimsenin halal getirmesine müsaade etmem” dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV