banner17
05 Mayıs 2024 Pazar

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

BELEDİYE İMKANLARINI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, esnaf kahvaltıları kapsamında dün de Hal binası ve çevresindeki esnaflarla bir araya geldi. Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, bu tür buluşmaları iş yoğunluğundan veya rahatsız etmeyelim düşüncesiyle Belediye’ye gelemeyen esnaflar için düzenlediklerini, sorunları yerinde dinlediklerini ifade etti.

11 Mayıs 2017 Perşembe 09:28
Bu haber 964 kez okundu
BELEDİYE İMKANLARINI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ

Başkan Kargı, yaptığı konuşmada, herkesin gayesinin evine helal kazanç götürmek olduğunu belirterek, “Evine namusu ile çalışıp evine helal kazanç götürmekten başka gayesi olmayan yurdumuzun kıymetli insanlarısınız. Esnafın genel anlamdaki sıkıntılarını biliyoruz. Geçtiğimiz 2016 yılı herkes için zor bir yıl oldu. Bunu bir bahanenin altına sığınmak adına söylemiyorum ama 2016 yılında hepimiz travmalar yaşadık. Özellikle Temmuz ayındaki hain darbe girişimi, terörist eylem hepimizin hayatını doğrudan etkiledi” dedi.

2016 yılındaki hain darbe girişiminin ardından yaşanılan travmanın yansımalarının ekonomik açıdan bugün yavaş yavaş hissedildiğini de söyleyen Belediye Başkanı Alp Kargı, “Ülkemiz güçlü bir Cumhuriyet, bu belayı şimdilik savdı ama ben iddia ediyorum bununla ilgili mücadelemizi sonuna kadar götürmek zorundayız. Devletin her kulvarda amasız yanında olmak zorundayız. Bu toplulukta farklı dünya görüşlere sahip, farklı siyasi görüşlere, farklı etnik ve mezhepsel görüşlere sahip insanlarla aynı yemeği paylaşıyoruz. Öncelikle ülkemizin, ulusumuzun birliği beraberliği diyoruz. Mukaddes değerlerimiz, Cumhuriyet’in temel kazanımlarının hiç sorgulanmadan sahiplenmesi gerekiyor. 2016 yılının yansımalarını bugün yavaş yavaş, acı acı hissediyoruz. Bu kadar zor bir süreçte esnafın ayakta tutulması gerekiyor” dedi.

Belediye olarak özellikle küçük esnafın yaşaması için katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Kargı, “Bizlerde yapmış olduğumuz çalışmalarla, fuarlarla, yerel esnaftan alış veriş derken elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. 1 milyon TL’lik arsayı bedelsiz olarak Organize Sanayi Bölgemizin kullanımına açtık. Çünkü oraya gelen yatırımcı yarın sizlerden alışveriş yapacak, bu şehrin ekonomisine katma değer sağlayacak. Orası ile ilgili parselizasyon çalışmaları bitmek üzere. Bu yıl içerisinde parsel tahsislerini yaptıktan sonra ümit ediyoruz 2018 yılında yeni yeni fabrikalar, yeni yeni iş sahaları açılacak. Bunun da ilçemize ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.

Fakülte ve Havaalanının Merzifon’dan gideceği yönündeki dedikodulara inanılmaması gerektiğini de söyleyen Belediye Başkanı Alp Kargı, “Fakültede küçük esnafa doğrudan kazanç getiren bir ana unsur. Bu fakülte buraya kurulmasın diye yerlerede yatsak, buraya kurulacak. Binasının inşaatı ancak ve ancak Amasya Üniversitesi’nin bunu yatırım proğramına almasıyla gerçekleşecekti ki buda gerçekleşti. Amasya Üniversitesi buraya inşaatı yapacak. O zaman devreye bizler, Merzifon Belediyesi, işadamlarımız, esnafımız girecek binanın eğitim öğretime kazandırılması için herkesin topyekün taşın altına elini koyacağı günler bizi bekliyor. Fakülte gidiyor, Havaalanı gidiyor gibi sözlere inanmayın, kimsenin bir yere gittiği yok. Nihayetinde devlette devamlılık esastır” diye belirtti.

Başkan Kargı, konuşmasının devamında: “Biz bu göreve talip olduğumuzda memleketin, halkın, esnafın sorunlarına eğileceğimizi söylemiştik. Bu toplantıların amacı da sizlerin kafasında soru işareti varsa onları cevaplandırmak. Şundan emin olun, Merzifon Belediyesi dışarıdan bakıldığında güven veren insanları mal vermekten çekinilmeyen, her hangi bir sorunun çözümü konusunda odak olmaktan uzaklaşmadı. Bunlardan da gurur duyuyoruz. Kapımızı kapatmadık. Eğer insanlar o kapıyı çözüm merkezi olarak görmeyip gelmemeye başlarsa o zaman hep beraber oturup düşünmemiz lazım. İnsanlarımız her türlü sorunu için bizlere ulaşıyor” dedi.Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, belediye hizmetleri ve devam eden projeler hakkında kahvaltılı toplantıda buluştuğu esnaflara bilgiler vererek, vatandaşın belediyesinden hizmet beklemesi kadar doğal bir şeyin olmadığını söyledi.

Merzifon Belediyesi’nin hizmet verdiği alanın Amasya’nın üç katı olduğunu belirten Belediye Başkanı Alp Kargı, “Hizmet vermiş olduğumuz hizmet alanı Amasya’nın üç katı. Vatandaşın da belediyesinden talepleri çok doğal. Çünkü su faturamı ödüyorum, vergimi veriyorum o da benim kaldırımımı yolumu yapsın diyor. Onun için inanılmaz bir üst yapı çalışmasını dönemimiz içerisinde bitireceğiz” dedi.

BUĞDAYLI MAHALLESİ’Nİ ARTIK SEL BASMAYACAK

Özellikle Buğdaylı Mahallesi’nde yaşanılan sel felaketlerinin önüne geçileceğini ve Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği de İller Bankası tarafından 180 ay vadeli 14 milyon TL’lik kredinin onaylandığını söyleyen Belediye  Başkanı Alp Kargı, “Şuandaki İmam Hatip Ortaokulu’ndan Buğdaylı Mahallesi’ne kadar inen Hafız Mustafa Caddesi’nde, Taştan Sönmez Caddesi’nde yağmur toplama kanalı yok. Yağmur yağdığında o su hiç yerin altına girmeden Buğdaylı Mahallesi’ne kadar gidiyor. İki yıl üst üste Buğdaylı Mahallesi’ni sel bastı. Bununla ilgili mecliste kararımızı oy çokluğu ile aldık. İller Bankası’da 180 ay vadeli 14 milyon kredimizi onayladı. Buraya yağmur toplama kanalımızı yapacağız ki bu şehirdeki insanlar yerin altından gelebilecek olası problemleri yaşamasın.  Kara Mustafa Paşa’nın torunları olmakla övünüyoruz, O’nu gittiği Viyana kuşatması ile biliyoruz. Halbuki Kara Mustafa Paşa benim gözümde en iyi belediyeci. Kaç yüz yıl önce günün şartlarında katık pazarının orada bir paşa kanalını yapmış, orda onun için sel sorunu yok” dedi.

BAKIRÇAY PROJESİ’NİN ÖNÜNÜN TIKANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Bakırçay Projesi’nin önünün tıkandığını düşündüğünü, buna altenatif olarak Devlet Su İşleri’nin Tersakan’dan Merzifon’la ilgili bir çalışmasının bulunduğunu söyleyen Başkan Kargı, “Bu yıl yağmur toplama kanalımız Hafız Mustafa Caddesi’nden başlayacak, Taştan Sönmez Caddesi Öğretmenevi altından muazzam bir çalışma olacak. Bu bizi yoracak çünkü sular kesilecek, toz olacak. Ama birilerinin bunu yapması gerekiyordu. Şuandaki suyunu içtiğimiz şebekenin ömrü 40 yıllık. Bu şehrin nitelikli su ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Bakırçay Projesi’nin de tıkandığını düşünüyorum. Devletin en üst makamlarına ilettik. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a şehrimize geldiğinde, bu şehrin 7 yıllık suyunun kaldığını ne yapıp edip Bakırçay’daki mevcut projeyi hayata geçirin diyen bir Belediye Başkanıyım. Aldığımız bilgilere göre DSİ’nin Tersakan’dan Merzifon’a su getirme gibi bir projesinin olduğu, Bakırçay Projesi’nin şimdilik askıda kaldığı yönünde. Takipçisi de olacağız çünkü 7 yıllık suyumuz kaldı” dedi.

ARTIK ÇİRKEF SUYU İLE ARAZİ SULANMAYACAK

Yapımında son aşamaya gelinen Atık Su Arıtma Tesisi hakkında da esnaflara bilgiler veren Belediye Başkanı Alp Kargı, “Merzifon’da OSB’miz var, havaalanımız var ama biz üzülerek söylüyorum çirkef suyuyla bahçe suluyorduk. Bu görünmeyen bir çevre kirliliği idi. Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılması bizim dönemimize nasip oldu. Maliyetinin yüzde 85’i Avrupa Birliği’nden hibe, yüzde 9’u Merzifon Belediyesi’nin kasasından çıkacak, yüzde 6’sı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bünyesinden çıkacak. Nihayetinde 2017 yılı sonunda 5 milyon Avro’luk yatırımın bitirileceğini belirtmek isterim” dedi.

KAYIP KAÇAKTA BÜYÜK BAŞARI SAĞLADIK

Göreve geldiklerinde suda tespit edilen kayıp kaçağın yüzde 60’larda olduğunu, yaptıkları çalışmalarla bunun yüzde 44’lere kadar indiğini söyleyen Başkan Kargı, “Şehrin 350 kilometrelik içme suyu hattının incelemesinin tamamını uzmanlar yaptı. İlk baştaki kayıp kaçağımız yüzde 60 idi. Yani sisteme verdiğimiz 10 litre sudan 4 litresinin parasını alıyorduk. Şu anda bunların büyük oranda önüne geçiyoruz. Şuandaki çalışmalarla bu oranlar yüzde 44’lere indi. Bunu yüzde 35’lere indirirsek çok doğru bir iş yapmış olacağız. Bunlar yerin üzerinde olmadığı için bir şey yapılmıyormuş gibi görünüyor ama bizim vazifemiz bu sorunları çözmek. Halkımızın sabrını azami zorlayarak en azından kayıp kaçaktan elde ettiğimiz su ile bu yedi yıllık süreyi mümkün olduğu kadar uzatacağız. Bizim içtiğimiz suyun yüzde 95’i yer altından pompalama ile, yüzde 5’i ise Taşan Dağı’ndan cazibe ile geliyor. O da yağmur yağışların fazla olması durumunda. Her ay ödemiş olduğumuz elektrik faturası 140 bin TL. Suyun gerçek anlamda en kıymetli hazinemiz olarak görülmesini rica ediyorum” dedi.

BELEDİYE İMKANLARINI SONUNA KADAR ZORLAYACAĞIZ

Belediye imkanlarını sonuna kadar zorlayarak ilçenin tüm kaldırım, kilit parke ve asfalt işinin yapılması için gayret sarfettiklerini de belirten Belediye Başkanı Alp Kargı, “Bu sene Kaşif Mercan Caddesi, Alparslan Türkeş Bulvarı asfalt proğramımızda yer alıyor. İmkanlarımızı zorlayarak bütün memleketteki kaldırım kilit parke, asfalt işini yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

57 BİN İNSANIN KULLANACAĞI BİR ALAN OLACAK

Hal binasının ekonomik ömrünün dolduğunu, burası için bir proje ihalesi açtıklarını belirten Başkan Kargı, “Hal binasındaki esnaflarımız orada uzun yıllardır endişe ile oturuyor. Hal binası ile ilgili bir proje ihalesi açtık. Orasının şehrin en kıymetli yeri olduğunu her Merzifonlu vatandaşımız bilir. Burada yaptığımız projenin para kazanmak amacıyla değil birincisi içerisinde oturmuş olan esnafı koruma gayesiyle olduğunu sürekli ifade ediyorum. Orada bu şehrin insanının evet doğru bir iş yapıldığı dediği çalışmayı hep birlikte yapacağız. İçerisindeki esnaf arkadaşları koruma konusundaki iradem artarak devam ediyor. Burası 57 bin insanın kullanacağı bir alan olması lazım” dedi.

KİRACILARI MÜLK SAHİBİ YAPTIK

Göreve geldiklerinde Kara Mustafa Paşa Caddesi üzerinde yapılmış bulunan Belediye İş Merkezi’nin ruhsatının dahi olmadığını burayı ruhsatlı hale getirerek içerisindeki kiracıların mülk sahibi olmasını sağladıklarını söyleyen Başkan Alp Kargı, “Belediye Çarşısı’nın biz göreve geldiğimiz de ruhsatı yoktu. Ruhsatı olmayan yeri ruhsatlı hale getirip yine içerisindekilere satma başarısını gösterdik. Hepsi mal mülk sahibi oldu. Yapmış olduğumuz iş bana gurur veriyor çünkü içerisinde oturan kiracı şuanda mülk sahibi oldu” dedi.

EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ OTOPARK

Merzifon’un birinci sorununun otopark olduğuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Alp Kargı, “Merzifon’da 5-6 ay önce bir anket yaptık. Otopark sorununun birinci sorun olduğu ortaya çıktı. Otoparka başlayabilmem için önce Aşevi’ni oradan kaldırmam lazımdı. Aşevi’mizi Gençlik Merkezi’nin yanına çok şık ve nezih bir bina olarak yaptık. Açılışını çok kısa zamanda yapacağız inşaatı bitti” diye belirtti.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV