banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

BİR MAĞDURİYET DAHA GİDERİLDİ

Merzifon'da Gazimahbup Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi ve Kümbet Hatun Mahallesinde arsa sahiplerinin artık 2 kattan daha fazla inşaat yapılabilmesinin önünü açan Merzifon belediyesi arsa sahiplerini büyük bir mağdurriyetten kurtardı.

28 Aralık 2021 Salı 10:56
Bu haber 500 kez okundu
  BİR MAĞDURİYET DAHA GİDERİLDİ

Bahsi geçen mahallelerde yaşanılan mağduriyetin giderilmesi yönünde yapılan çalışmalara değinen ve bu mahallelerin arsa sahiplerine müjdeyi veren Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı konu ile ilgili açıklamasında; "Şehrimizde havaalanı bulunduğundan doğal mania sınırlarında kalan Gazimahbup Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Kümbet Hatun Mahallesi gibi bazı mahallelerimizde bulunan birçok parselde imar planında belirtilen yükseklikte inşaat yapılamamakta, maksimum 2 (iki) kat 6,50 mt. yükseklikte inşaat ruhsatı düzenlenebilmekte ve vatandaşlarımız mağdur olmaktaydı.

Bu sebeple uçuş emniyetini ihlal etmeden, uçuş güvenliğini zafiyete uğratmayacak şekilde havacılık çalışması yapılmasına gerek duyulmuştur. 18.09.2018 tarih ve 2619 sayılı yazımız ile bu çalışmanın yaptırılması amacıyla 2019 yılı için bütçe belirlenmiş ve programa alınmıştır. Belediyemiz tarafından bu iş için yapılmış olan ihale, yaklaşık 300 Bin TL hizmet bedeli ile Segar Havacılık Teknoloji ve Danışmanlık San.Tic.Ltd.Şti 'de kalmıştır.

2019 yılında başlanılan çalışma Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce onaylanmış olup, Gazi Mahbup Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Kümbet Hatun Mahallesi gibi bazı mahallelerimizde bulunan birçok parselde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nda belirtilen kat yüksekliği kadar inşaat yapılabilecektir. Şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bu çalışmada emeği geçen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne, Segar Havacılığa, Sayın Milletvekillerimize ve Belediye çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum"ifadelerine yer verdi.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV