banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Oğuz Kavuncuoğlu; 25 yıllık tecrübemizle ülkemizde pancarla alakalı çok büyük yeniliklere imza attıklarını belirtip, Pancar bizim işimiz, biz bu işi biliyoruz"dedi. Yönetime geldiklerinde ; "Pancar üreticisi ürününü teslim sırasında kendi fabrikasında ezilmeyecek. Kendisine kendi evinde gibi hizmet edilecek.Çiftçilerimiz fabrikanın gerçek sahibi olduğunu hissedecek, ekim den hasada kadar çiftçilerimizin işlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçireceğiz.Bundan sonra da söz Amasya çiftçisinin olacak. Çiftçilerimize inanıyoruz"dedi.Kavuncuoğlu’nun seçilmesi halinde Amasya Pancar Ekicileri Kooperati ilk kez bir Ziraat Mühendisi tarafından yönetilmiş olacak.

28 Eylül 2020 Pazartesi 09:27
Bu haber 1919 kez okundu
BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ

Ziraat Mühendisi Oğuz Kavuncuoğlu, gazetemizi ziyaret ederek Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Oğuz Kavuncuoğlu gazetemizi ziyaretinde; çiftçinin ve fabrikanın daha çok kazanmasına yönelik olarak öncelikle fabrika ortalama polarını artıracak yeni ve farklı zirai uygulamaları hayata geçireceklerini söyledi. Kavuncuoğlu yaptığı  açıklamasında; “Yeni ve farklı uygulamaları hayata geçireceğiz. Bu sayede hep çiftçimiz hem fabrikamız daha çok kazanacak. Bu anlamda fabrika karlılığını artırmak amacıyla yıllık ortalama 600-700 bin ton olan pancar üretim miktarını 1 milyon tona taşıyacağız. Diğer taraftan fabrikanın günlük işleme kapasitesini artıracağız. Hedefimiz bir milyon ton pancarı işleyebilecek ve kendi sahasında bunu karşılayabilen bir fabrika. Bunun için çiftçilerimizin ürettiği pancardan minimum 2 polar artış sağlayacağız. Bu gerçekleştiğinde yıllık en az 50 milyon TL kar eden bir fabrika ile ilçelerimizde tarıma dayalı istihdam yaratıcı, gençlerimize iş imkanı sağlayacak işletmeler kuracağız. Avrupa çiftçisi nasıl fabrika tarafından finanse ediliyorsa bizde çiftçilerimizin cebinden bir kuruş ücret ödemeden pancar üretmesini sağlayacağız” dedi. Göreve geldiklerinde yeni bir sözleşme modelini ortaya koyacaklarını da söyleyen Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Ziraat Mühendisi Oğuz Kavuncuoğlu, “İlk üç yılın sonunda fabrikamız pancar bedellerini peşin ödeyecek hale gelecek. Hedeflerimiz büyük. Teknolojiye yapacağımız yatırımlar kadar çiftçinin geleceğine yatırım yapacağız. Biz bu yola çıkarken bilgi ve tecrübemize ve bilhassa çiftçilerimize inanarak, onlara güvenerek çıktık. Pancar bizim işimiz, biz bu işi biliyoruz. 25 yıllık tecrübemizle ülkemizde pancarla alakalı çok büyük yeniliklere imza attık. Bundan sonra da söz Amasya çiftçisinin olacak. Çiftçilerimize inanıyoruz. Birlikte hareket ettiğimizde Amasya Şeker Fabrikası ülkemizde şeker sektörüne yön veren bir fabrika olacak” dedi. Genç çiftçiler için de çok güzel projelerinin olduğunu söyleyen Kavuncuoğlu, “Bundan sonraki dönemde 30 yaş altı genç çiftçilerimiz her yıl 100 çiftçi Avrupa ve Amerika’ya bir haftalığına tarım fuarı ve şeker fabrikalarını incelemek üzere gönderilecek. Genç çiftçilerimizin daha iyi, daha kaliteli pancar üretebilmeleri için kendilerini yetiştirmelerini sağlayacağız. Artık yönetim kurulu üyeleri değil genç çiftçilerimiz Avrupa ve Amerika’ya gidecek. Geleceğe yatırım yapacağız ve daha çok kazanacağız” şeklinde konuştu.

 

  
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV