banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

BU YILKİ TEMA; RAMAZAN VE DAYANIŞMA

Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz “Ramazan ayı, dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızı kolay kılacağımız bir aydır” dedi.İl Müftüsü Durmuş Ayvaz mübarek ramazan ayı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu.

25 Mart 2023 Cumartesi 08:52
Bu haber 229 kez okundu
BU YILKİ TEMA; RAMAZAN VE DAYANIŞMA

 Ramazan ayı, dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızı kolay kılacağımız bir aydır" diyen İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "İyiliklerin çoğaldığı, ruh ve gönül dünyamızın ferahlık bulduğu, kardeşliğimizin pekiştiği, umutlarımızın yeniden yeşerdiği bir bahar mevsimidir. Ramazan, bir yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Oruç, iftar, sahur, mukabele, teravih gibi ibadetlerle gönül dünyamızın ilahi rahmet ve bereket esintileriyle güzelleştiği bu mübarek ay, aynı zamanda infak, ikram, zekât, fitre ve sadakalarımızla dayanışma bilincimizi güçlendirmekte ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmektedir." ifadelerini kaydetti.

"RAMAZAN VE DAYANIŞMA"

Ramazan ayının bu yılki temasının "Ramazan ve Dayanışma" olduğunu açıklayan İl Müftüsü Ayvaz "Maruz kaldığımız afet ve felaketlerin sonuçlarına dair toplumsal bir duyarlılık oluşturmak için bu yılın Ramazan temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirledik. Ramazan ayı boyunca yapacağımız programlarla toplumsal dayanışma bilincini güçlendirerek depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarma hususundaki duyarlılığın devam ettirilmesini hedefliyoruz." dedi.

"Toplumsal hayatın birlik ve beraberlik, huzur ve güven üzere devamını sağlama noktasında önemli ve vazgeçilmez bir ilke olan dayanışma, İslam ümmetinin alametifarikasıdır. Müslümanlar, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı Allah’a imanın, Hz. Peygamber’e sadakatin ve inanca vefanın bir gereği olarak görürler.

"Milletimiz Yardımlaşma Ve Dayanışma Ahlakının En Güzel Örneklerini Ortaya Koymakta"

İl Müftüsü Ayvaz “Asil milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de yardımlaşma ve dayanışma ahlakının en güzel örneklerini ortaya koymaktadır. Nitekim iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı hayat düsturu bilen aziz milletimiz, yaşadığımız “asrın felaketi” karşısında büyük bir dayanışma örneği sergilemiştir. Tarihin en büyük sınavlarından birini yaşayan milletimiz, aynı zamanda tarihin en büyük fedakarlıklarından birini ortaya koymuştur. Ülkemizin her bölgesinden, her şehrinden, her mahallesinden, her sokağından insanımız, devletiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ele ele vererek deprem bölgesine yardım edebilmenin gayreti içerisinde olmuştur.

İnanıyoruz ki her zorlukla beraber kolaylıklar, her sıkıntının ardından ferahlıklar vardır. Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincimizi diri tuttuğumuz sürece milletimiz, elbette acılarını teskin edecek, yaralarını saracak ve umutla geleceğe yürümeye devam edecektir” dedi.

"DAYANIŞMA İLE KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM ETMELİYİZ"

Depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren gösterilen duyarlılığın sonuna kadar sürdürülmesinin önemini ifade eden İl Müftüsü Ayvaz "Şu bir gerçek ki afetlerin meydana geldiği ilk günlerde yüksek bir duyarlılık ve özveri ile adeta bir iyilik yarışına dönüşen yardımlaşma seferberliği, ne yazık ki bir zaman sonra zayıflayabilmektedir. Dolaysıyla acıyla kavrulan yürekler teskin oluncaya, ihtiyacı olan tüm mağdurlar normal hayatlarına dönünceye kadar yardım faaliyetlerimizi hız kesmeden devam ettirmeliyiz. Dayanışma şuurumuzu diri tutmalı, güçlendirmeli; maddi ve manevi desteklerimizle kardeşlerimizin yanında olmaya devam etmeliyiz. Özellikle Allah’ın mümin kullarına bir ikramı olan Ramazan ayında zekât, fitre, sadaka ve iftar sofralarımızla iyiliği ve bereketi çoğaltmanın gayreti içerisinde olmalıyız. İnşallah bu mübarek ayın manevi iklimiyle yaralarımızı saracak, hep birlikte bayram sevincini yaşayacak ve umut dolu yarınlara hep birlikte kavuşacağız." diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV