banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşunun 99’uncu yılını kutluyor.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Amasya Şube Başkanı Mehmet Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

06 Mart 2023 Pazartesi 08:41
Bu haber 231 kez okundu
Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşunun 99’uncu yılını kutluyor.

 Kuruluşundan itibaren, ülkemizin her yanında hizmet eden, 3 Mart 1924 tarihinde kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğimizin teminatıdır diyen Başkan Yıldız; Diyanet İşleri Başkanlığı “İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” ile görevlidir.

99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurularak bizlere emanet edilen ve kurumlarımız içerisinde özel bir yere sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, aynı zamanda gönül coğrafyamıza da örnek bir teşkilat oluşturmaktadır.

Anayasa’da yazılı ifadesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı; “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışa sahip olarak, vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Diyanet çalışanlarımız, görev yaptıkları her alanda öncü, örnek ve önder olma tavırlarıyla milletimizin sevgi ve saygısını kazanmıştır.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız büyük depremlerde de görüldüğü gibi, Diyanet çalışanlarımız her an ve şartta, milletimizin yanında ve hizmetinde olmuş ve olmaya devam edecektir. Arama-kurtarma, yardım dağıtma, cenaze defin, din hizmeti, manevi destek faaliyetleri gibi iş ve işlemlerde vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmuş ve sunmaktadırlar.

Zaman zaman bilgi eksikliğinden veya bazı art niyetli kişilerin ve çevrelerin, Diyanet ve çalışanlarına karşı karalamalarına da şahit olmaktayız. Şunu açıkça ifade etmek gerekirse, görülen eksikliklerin iyi niyetle ifade edilmesi bizleri de mutlu eder.

Ancak; iftira, yanlış bilgi, küçük düşürme, dini değerleri aşağılama gibi asla kabul edilemeyecek söz, yazı gibi paylaşımları da kabul edemeyiz. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet ve çalışanlarımıza yönelik haksızlıkların karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÖNEMLİDİR, KURUMSAL YAPISI ZEDELENMEMELİDİR

Başkan Yıldız açıklamasının devamında: “Diyanet çalışanlarımız, üstlendiği sorumluluğun şuurunda olarak, milletçe birlik ve beraberliğin temininde, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirmektedir. Her daim kendini geliştirerek, vatandaşlarımıza her alanda örneklik ve önderlik yapmanın gayreti içerisindedir.

Çevremiz ve ülkemizde yaşanan gelişmelere ve tartışmalara baktığımızda, Diyanet kurumunun nasıl önem arz ettiği bir kez daha görülmektedir. 99 yıl önce kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının güçlenmesinin, gelişmesinin ve her alanda kurumsallaşmasının, ülkemiz ve gönül coğrafyamız açısından ne kadar gerekli olduğu ortadadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerini yaparken, dinin iki temel kaynağı olan Kur'an ve Sünnete dayalı sağlam bilgiyi esas alarak, 14 asırlık dinî tecrübeyi göz önünde bulundurarak, mevcut hayatı ve insanlığın ortak birikimini de göz ardı etmemektedir.

Kişi, grup ve çevrelerin ülkemizin geleceğini karartmak için, habis emellerine ulaşma yolunda dini değerleri kullandıkları ve bundan sonra da kullanacakları bir gerçektir. Milletimizin samimi din duygularını zedeleyerek, şüphe uyandırarak, karmaşa ve kargaşa içerisinde güvensizlik çıkarabilecekleri de unutulmamalıdır.

Bunun içindir ki; Diyanet İşleri Başkanlığı önemlidir, kurumsal yapısı zedelenmemelidir. Diyanet kaldırılsın, din görevlilerine ihtiyaç yok gibi akla ziyan sözler boştur, iyi niyetli değildir. Yine ifade edelim, iyi niyetle eksikliklerin söylenmesi değerlidir. Her bütçe döneminde, Diyanet bütçesinin, bakanlıkların ve kurumların bütçeleriyle karşılaştırılması da doğru bir anlayış asla değildir.

Diyanet teşkilatımızın her çalışanı kıymetlidir. Milletimize örnek ve öncü olan kurumun çalışanlarının, birbirine olan sevgi ve saygısı da o kadar önemlidir. Kurum içerisinde birlik, beraberlik, dirlik, sevgi ve saygı en üst seviyeye ulaştırılmalıdır.

Bunun yolu da; son kalemiz Türkiye Cumhuriyeti Devletimize sadakatten ayrılmadan, milletimize hizmetin esas olduğu unutulmadan, her iş ve işlemlerde liyakat, ehliyet, bilgi ve tecrübe öncelikli olarak, adaletli anlayış hakim kılınmalıdır.

Hiç kimse; Diyanet İşleri Başkanlığını ülkemize, milletimize ve kurumlarımıza hiçbir faydası olmayan, günlük kısır tartışmaların içerisine çekmemelidir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZIN 99. KURULUŞ YILINI KUTLUYORUM

“Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ülkemizin ve milletimizin bekası için önemli bir kurum olarak görüyoruz. Zedelenmemesi için de üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ülkemize ve milletimize yurt içinde ve dışında hizmet etmek için, 99 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı gibi önemli bir kurumu kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk Diyanet İşleri Reisimiz Mehmet Rifat Börekçi, aziz şehitlerimiz ve vefat etmiş bütün Diyanet çalışanlarımızı rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. Cenab-ı Allah (cc) mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin.

Yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olmuş çalışanlarımıza, aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. Yurtiçi ve yurtdışında, özellikle deprem bölgesinde canla başla milletimize ve insanlığa hizmet eden bütün personelimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, üstün başarılar diliyorum.

Güzide kurumumuz geleceğimizin teminatı olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın 99. kuruluş yılını kutluyorum’ ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV