banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

ENGELLİ VEYA ENGELSİZ DİYE AYRIŞTIRMAK BİLE BİR ENGELDİR

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarih olduğunu ifade eden Merzifon Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Eyüp Kırılmaz, “Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda artmaktadır. Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir” dedi.

04 Aralık 2017 Pazartesi 10:21
Bu haber 827 kez okundu
 ENGELLİ VEYA ENGELSİZ DİYE AYRIŞTIRMAK BİLE BİR ENGELDİR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yapan Merzifon Esnaf Kredi Kefaalet Kooperatifi Başkanı Eyüp Kırılmaz, “Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri, o ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir. Bu nedenle ülkemizin, engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırması ve engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmasını sağlayacak olanakları oluşturması, en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır” dedi.

Kırılmaz, açıklamasının devamında; “Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özel gereksinimlerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektedir. Bu sebeple toplumu engelli ve engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, bireylerin birbirleriyle kaynaşmasının ve herkesin toplum tarafından eşit olarak kabul edilmesinin önündeki engellerden biridir.

Engelli bireylere dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını sağlayacaktır. Bu durum, ülke olarak bizi çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli unsurlardan biri olacaktır. Bu düşünce ve temennilerle, tüm ülkemizde yaşamakta olan engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim” diye belirtti.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV