banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Hani ''İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN'' dı !

Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Kurt, yılbaşı ile birlikte gelen zamlara sessiz kalmadı; " Hani ''İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN'' dı. Ne oldu bu kadim kavramdan da mı vazgeçtiniz? Milletin derdi ile hemhal olmaya ne oldu? Milletimizin maruz bıraktığınız bu hal, reva gördüğünüz ahval size vebal olarak dönecektir hiç kuşkunuz olmasın"dedi.

04 Ocak 2022 Salı 10:40
Bu haber 400 kez okundu
Hani ''İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN'' dı !

 Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt açıklamasında; "2022 yılının ilk günü ve hafta sonuna denk gelmesi de kıymetlendirilerek bunu fırsata çevirip cumhuriyet tarihinin en yüksek zam oranlarında yapılan ancak, 'dar gelirlileri korumak' adına kademeli fiyat geçişi diye adlandırılan bu vakıa bir kez daha göstermiştir ki; yerli- milli oligark yaratma veya semirtme hız kesmeden devam ediyor ve edecek. Elektriğe yapılan %52- 127,doğal gaza yapılan %25-50, motorin %1.30,benzin %0.61,lpg % 0.78,zaten döviz endeksli yol, köprü ve tüneller ile kalmayacağı, a dan z ye her şeyi etkileyip arttıracağı muhakkaktır. Geçmediğimiz yolun, köprünün ve olmayan paramızın kur farkını(Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı) katmerli ödemeye devam edeceğiz. Bu kendi vatandaşlarına reva görülen zulümdür, halden bilmezlik, ahval dinlemezliktir. Devlet iflasa, millet tükenişe sürüklenirken birileri hamaset siyaseti, başkalaştırılmış kavram çatışmaları, devlet beka masalları , vatan sevgisi, din istismarları  ve 'devletimin yanındayım' (sanki muhalefet devlet düşmanı imiş) gibi algı yönetme aleladeliği ile çarkçılık ve yapılan yalnış politikalara çanakçılık da bir beis görmeden devam etmektedirler. Hani ''İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN'' dı. Ne oldu bu kadim kavramdan da mı vazgeçtiniz? Milletin derdi ile hemhal olmaya ne oldu? Milletimizin maruz bıraktığınız bu hal, reva gördüğünüz ahval size vebal olarak dönecektir hiç kuşkunuz olmasın. Bu devletin hazinesinin boşaltıldığını, peşkeş çekildiğini ve buna da devam edildiğinin en canlı örneğidir. Uyanın! Sakın, defaatle sürdürdüğünüz  küresel darboğazdan, pandemiden ve ya dış güçler gibi uyduruk gerekçelerden bahsetmeyin, bundan vaz geçin ve kendinize dönün, bulunduğunuz yere bir bakın Allah aşkına! Hangi milletin ya da devletin yanındasınız! Bunu içinize nasıl sindireceksiniz? Bu vebale nasıl ortak olacaksınız? İnsanların aklı ile alay etmenin bir parçası, yandaşı ve aklayıcısı olmayı nasıl sürdürecek, bunun hesabını aziz millete nasıl vereceksiniz? Azıcık muhasebe, biraz basiret lütfen!

   23 Arlık 2021 de verdiğimiz demeçte demiştik ki; 'rekabetçi kur' diye, 'dış güç' diye bir dertleri yok, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, birilerinin parasına para katma derdindeler' diye. Üzülerek görüyoruz- yaşıyoruz ki; haklı imişiz.

Yani Halkın alım gücü, hane halkının mutfak yangını faiz, nass, nan ya da enflasyon umurlarında değil. Siyasi acziyetleri büyüdükçe, köşeye sıkıştıkça ve bunaldıkça  faturayı hem hakka ve hem de halka kesmekten asla imtina etmezler, etmiyorlar ve etmeyecekler de.

 Birileri kur oyunu ile elde ettikleri kazancı kafi görmemiş olmalı ki, özel sektörden indirim istenen bir dönemde, karaborsa ve stokçular ile mücadele edilecek, mallarına el koyacağız babında sarf edilen  söylemleri bile boşa çıkardı. Birilerinin plan ve proğramları devam etmekte.. Bu izansızlık ve vicdansızlık nasıl izah edilecek, uydurulacak nitelikli yalanın evsafını dahi merak etmiyoruz. Zira, nitelikli yalan söylemeyi, telkin ve teskin konularında mahir bir güruhun buna da şahane bir bahane bulacağından hiç şekkimiz- şüphemiz yok. 'Aya dört şeritli otoban yaptık desek inanacak insanlar var' diyenler bakanlık yaptı, hesap vermeden çekip gittiği bir ülkede yaşıyoruz ne de olsa. Yani şimdiden söylüyorum, uyduracakları yalana inanan bulmakta da zorluk çekmeyecekler. Tıpkı kur inişinden sonra ki; 'bakın reisin bir sözü ile nasıl kur düştü' diyen Mv.' leri ve düşüşü halayla kutlayan vatandaşlarımız gibi. Hiç kuşkusuz millet onları halaya- horona değil elektrik dansına çağıracak sandıkta; şerh olsun"dedi.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV