banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

kayak sezonu açıldı.

Amasya’ya en yakın kayak merkezi olan ve Amasya-Samsun sınırında bulunan Akdağ’a yoğun kar yağması ile kayak sezonu açıldı.

07 Şubat 2023 Salı 08:33
Bu haber 204 kez okundu
kayak sezonu açıldı.

 Amasya’nın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışından Amasya-Samsun sınırında yer alan Akdağ da nasibini aldı. Amasya’ya en yakın kayak merkezi olması sebebiyle Amasyalı vatandaşların sık sık ziyaret ettiği Akdağ’da kayak sezonu açıldı. Vatandaşlar, okulların da sömestir tatilinde olması sebebi ile 1510 metre rakımlı Akdağ’a akın etti.

Ülkenin çoğu şehri gibi Amasya da Şubat Ayını kar yağışı ile karşıladı. Şehir Merkezinde sulu kar olarak etkisini gösteren yağış, yüksek kesimlere soğuk havanın da etkisi ile yoğun kar yağışı olarak düştü. Amasya-Samsun sınırında olan Akdağ da kar yağışından nasibini aldı. Akdağ’a düşen ve yer yer 50 santimin üzerine çıkan kar ile Akdağ Kayak Merkezinde kayak sezonu, geç de olsa başladı.

Okulların da sömestir tatilinde olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Akdağ Kayak Merkezine giderek karın tadını çıkardı. Tatili en güzel şekilde değerlendirmek isteyen minikler kızaklarla; büyükler de snowboard ve kayak takımları ile kayak yaptı.

Samsun Valiliği, Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ne gelecek olan vatandaşların sağlığı ve güvenliği için, kayak merkezinde kayak yapacak vatandaşlar için kask takma zorunluluğu getirdi.

Yer yer 50 santimi bulan kar kalınlığı, fotoğraf meraklılarını da bölgeye çekti. Kar manzarası Akdağ’da kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Eylem planı kapsamında ayrıca, endüstri alanında su verimliliğinin artırılması için yasal, idari ve teknik altyapı güçlendirilecek. Kullanılmış suların geri kazanım düzeyi artırılarak temiz üretim teknikleri uygulanarak yüzde 50'ye varan oranlarda su kazanımı sağlanacak.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV