banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

"Kudüs Davası ve Ümmet Bilinci" KONULU PROĞRAM YAPILACAK

Merzifon Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü "Kudüs Davası ve Ümmet Bilinci" konulu online yayın gerçekleştirecek.

29 Haziran 2021 Salı 11:05
Bu haber 476 kez okundu

 1 Temmuz 2021 perşembe akşamı saat 21.00 de gerşekleştirilecek proğram ile ilgili yapılan açıklamada; "İnsanlığın kadim mirası, Peygamberlerin emaneti, miracın ilk durağı Kudüs'tür. İlk kıblemiz Mescid'i Aksa'yı uhdesinde barındıran Filistin topraklarında zulüm, baskı ve cinayetler devam etmekte; insanlık onuru ve mabet dokunulmazlığı çiğnenmektedir. Bayram sevincine hazırlanan hazırlanan çocuklar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere savunmasız ve masum insanlar şehit edilmiş ve pek çok kardeşimiz de yaralanmıştır.

Filistinli kardeşlerimizin maddi desteğin yanı sıra manevi desteğe de ihtiyaçları vardır. Millet olarak her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında olduğumuzu tarih boyunca gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.

Bu itibarla Filistin ve Kudüs konusunda genç kuşaklarda farkındalık oluşturulması, devam eden zulümlerin unutturulmaması ve genciyle yaşlısıyla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla "KUDÜS BİLİNCİ VE ŞUURU" konulu çevrimiçi(Zoom) proğram planladık.

Konuğumuz Kudüs ziyaretleri kapsamında rehberlik yapan, peygamberimizin ve bir çok peygamberin ayak izinin olduğu mübarek toprakları iyi bilen Düzce İl Müftü Yardımcısı sayın YAVUZ HOROZ hocamızdır"denildi.

Açıkklamanın bir bölümünde ise; "

Sevgili peygamber efendimiz kendisine Mescidi Aksa ile ilgili sorulan bir soruya şöyle cevap vermiştir: "Oraya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin."

Kudüs ve Mescidi Aksa ile ilgili yaptığımız ve yapacagımız maddi ve manevi desteklerimizin "zeytinyağı" olarak yorumlanabilirse eğer sizlerde proğramımıza katılarak, Kudüs ve Mescidi Aksa ile ilgili bilgiler öğrenip bilinç ve şuurumuzu artırarak orayla ilgili manevi bir sevgi ve köprü bağı kurmuş oluruz.

Proğramımıza aşağıdaki linke tıklamak suretiyle  katılabilirsiniz.

Join Zoom Meeting https://us05web.zoom.us/j/5582831368...

Meeting ID: 558 283 1368 Passcode: S571" denildi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV