banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Kurban Kesim Tebliği yayınlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı Kurban Kesim Tebliği yayınlandı. Kurallara uymayan uymayan tesislere 96 bin 561 Türk lirası, konutlarda kurallara uymayan vatandaşlara 2 bin 399 Türk lirası ve hayvanlara eziyet edenlere bin 33 lira ceza yazılacak.

22 Haziran 2021 Salı 10:05
Bu haber 416 kez okundu
Kurban Kesim  Tebliği yayınlandı.

 Diyanet İşleri Başkanlığı, kurban kesimi için gerekli şart ve kuralları açıklayan bir tebliğ yayınladı. Açıklanan tebliğ göre, Koronavirüs salgını nedeniyle hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun hareket edilmesi gerekiyor.

Kurban satış yerlerine 38 dereceden yüksek ateşli olanlar ve Maske takmayanların alınmayacağı belirtildi.Kurban Kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması adına randevu sistemi ile yapılması  planlandı. Hayvan satış yerlerinde belirli noktalarda el yıkamak için lavabolar oluşturulacak.Bahçe, park ve meydanlarda kesim yapanlara bin Türk lirası, kurallara uymayan tesislere 96 bin 561 Türk lirası, konutlarda kurallara uymayan vatandaşlara 2 bin 399 Türk lirası ve hayvanlara eziyet edenlere bin 33 lira ceza yazılacak. Kurban kesiminde yaşanan yaralanmaların önüne geçilmesi için de tedbirler alınıyor.

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV