banner17
08 Mayıs 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

MERZİFON HÂLÂ İŞGAL ALTINDA MI

Merzifon Gençleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği sosyal medya hesabında Merzifon'un düşman işkalinden kurtuluşu ile ilgili; " Gaziantep’in kurtuluşunu, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu, İzmir’in kurtuluşunu vefalı halkı coşku ve neşe içinde kutlarken Merzifon’un kurtuluşu neden unutulmaktadır"denildi.

30 Eylül 2019 Pazartesi 07:52
Bu haber 1387 kez okundu
  MERZİFON HÂLÂ İŞGAL ALTINDA MI

Merzifon Gençleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği paylaşımında; "Bugün 28 Eylül...28 Eylül’ün Merzifon İçin önemine bir göz atalım.

Tarihte kültür şehri olarak bilinen sosyo-kültürel manada bölgesinde yıldız niteliği taşıyan birçok uygarlıklara ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış güzel şehrimiz, Merzifon’umuz, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra 15 Mart 1919’da İngilizler tarafından işgal edilmiştir.

15 Mart 1919’dan 28 Eylül 1919’a kadar geçen sürede Aziz Merzifon halkı, birlik ve beraberliğin en güzel timsalini bundan 100 yıl önce göstererek İngiliz kuvvetlerine Merzifonlu Kara Mustafa Paşanın Viyana’ya saldığı korkuyu yaşatarak Merzifon’dan geri çekilmelerine sebep olmuşlardır.Birlik ve beraberlik içinde olup düşmana korku salarak vatan topraklarından düşmanı püskürten Aziz Merzifon halkına selam olsun. Birliğimiz daim olsun.Merzifon Gençleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak tam 4 yıldır 28 Eylül Merzifon’un İngiliz esaretinden kurtuluşunu gündeme taşıdık ama nedense kimse oralı bile olmadı...Yoksa Merzifon halâ İngiliz esaretinde de, ondan mı kimse oralı olmadı ?Gaziantep’in kurtuluşunu, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu, İzmir’in kurtuluşunu vefalı halkı coşku ve neşe içinde kutlarken Merzifon’un kurtuluşu neden unutulmaktadır.Merzifon halkı bu coşkuyu ve neşeyi haketmiyor mu ?Bugün, Merzifon halkının 100 yıl önce gösterdiği birlik ve beraberliğe o kadar çok ihtiyacımız var ki ! Neden bu birlik ve beraberliğimizin coşkusunu ve neşesini sokaklara taşımayalım ?100 yıl önce vefakarlık yapmış, düşmanı vatan topraklarından uzaklaştırmış atalarımıza, böyle anlamlı bir günü hatırlamamak vefasızlık olmaz mı ?Madde imarı tamam, ya Ruh imarı ?Şanlı Mazimizi istikbale taşıyacak birlik ve beraberlik ruh’una sahip olmazsak milli ve manevi değerlerimizi yaşayarak yaşatamazsak unutursak istikbali nasıl inşa ederiz ki ?

Ne diyordu Şeyh Edebali “ GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN, GELECEĞİNI· BİLEMEZ “

Demek ki tarihimizi iyi ve doğru şekilde bilmek, istikbâlin inşâsında ilk ve vazgeçilmez adımdır. Çünkü bir millet, gerçek tarihini ve maddî-mânevî rehberlerini tanıyıp bunları yerli yerince takdir ettiği müddetçe ileri millet, büyük millet demektir. Yetişen yeni nesiller; kendi tarihlerini, başkalarının tarihlerinden daha iyi bilir ve geçmişten gerekli ibretleri alırsa, istikbalden endişe edilmez.Tarihini kötüleyen, özüne yabancılaşan, geçmişteki büyük kahramanlarını hâin, hâinleri de kahraman îlân eden bir nesil yetişirse, istikbâl karanlık ve endişe verici olur. Çünkü mâzîye istinâd etmeyenlerin geleceği, hiçbir zaman emniyet altında olmamıştır. Dolayısıyla köklerimiz mâzîye, dallarımız istikbâle uzanmalıdır.Tüm gönüldaşlarımıza ve değerli hemşehrilerimize Merzifon Gençleri olarak VEFALI ve KUT’lu günler diliyoruz"denildi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV