banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

OKUL SERVİSLERİNDE ALINACAK TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, yeni eğitim öğretim döneminin yüz yüze başlatılması yönünde alınan karar sonrası yayınlanan tebliğe göre okul servislerinde alınması gerekecek tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

28 Ağustos 2021 Cumartesi 12:45
Bu haber 484 kez okundu
   OKUL SERVİSLERİNDE ALINACAK  TEDBİRLERİ AÇIKLADI

 81 İl Valiliğine 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri Genelgesi kapsamında açıklamalarda bulunan Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, okullarda salgınla mücadele kapsamında alınması gereken tedbirlerin yanı sıra öğrencilerimizin taşınması esnasında da dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallar var. Okul servis araçlarında Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan rehberler kapsamında

Servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler ve servisle ulaşım sağlayan öğretmen/çalışanlar kişisel temizlik kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka tıbbi maske kullanılacak. Araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulacak ve araç içinde öğrenciler için tıbbi maske bulundurulacak.

Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Bu liste serviste görünür yerde asılı olacak, böylelikle servis kullananların aynı yerde oturması sağlanacak. Her servis turu tamamlandıktan sonra, sık dokunulan yüzeyler (kapı kolları, kol dayama/kolçaklar, tutacaklar, cam açma düğmeleri, emniyet kemeri tokaları) önce su ve deterjanlı bezle silinecek, daha sonra 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya %70’lik alkol ile dezenfekte edilecek. Servisin genel iç temizliği gün sonunda su ve deterjan ile yapılacak. Ayrıca servislerde Sağlık Bakanlığı COVID-19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler'e de titizlikle uyulacak"dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV