banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Promosyon Hakkında Açıklama Yapıldı

Amasya Barosu Başkanı Av. Bahadır Tekeş Banka promosyonu hakkında açıklamada bulundu.

14 Ocak 2023 Cumartesi 09:35
Bu haber 206 kez okundu
 Promosyon Hakkında Açıklama Yapıldı

 Tekeş, promosyon talebi ile ilgili olarak yazısında, “Amasya Barosu üyesi 329 meslektaşım, avukatlık faaliyetleri kapsamında UYAP üzerinden, adliye ve icra veznelerinde her gün para yatırma ve tahsilat işlemleri için Bankanızda açmış oldukları hesabı kullanmakta olduğu malumunuz bulunmaktadır.

Türkiye'deki sayısı her geçen gün artan 180 bin civarı avukat tarafından yıllardır bankanız bu işlemler için kullanılmakta, masraf ve komisyon ödenmekte ancak söz konusu yüksek işlem hacmine karşın tüm taleplere rağmen diğer kamu kurumları personellerinin hesaplarına promosyon adı altında yatırılan ödemeler, avukatlara bugüne kadar yapılmamaktadır. Yargının kurucu unsurlarından hâkim ile savcılar için gösterilen mali katkının, yargının bir diğer kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatlara da ivedilikle sağlanması zorunludur.

Bu durumun devamı günümüz ekonomik şartlarında ve bir tarafça piyasadaki rekabet üstünlüğünü kullanır durumda avukatlar aleyhine hak ihlali boyutuna varmaktadır. Amasya Barosu olarak bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Avukatlık Kanunu 76 ve 95 maddeleri kapsamında mesleğin saygınlığının korunması ve meslektaşlarına yönelik hak ihlallerine karşı çalışma yürütmek durumunda olan kurumumuza sözü edilen promosyon ödemeleri hakkında yoğun şekilde gelen yakınma ve talepler de dikkate alındığında avukatlara promosyon çalışması yapılıp yapılmadığının ivedilikle bildirilmesini, çalışma yürütülmüyor ise gerekçesinin cevabi yazınızda belirtilmesini rica ederim.”  İfadelerine yer verdi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV