banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

SAMSUNDAN DOĞAN GÜNEŞ

CHP Merzifon ilçe başkanı Hasan Koparan; "Millet olarak ,Milli Mücadelenin Başlangıcının 103. Yıl dönümünün haklı gururunu yaşamaktayız"dedi.

20 Mayıs 2022 Cuma 08:52
Bu haber 319 kez okundu
   SAMSUNDAN    DOĞAN   GÜNEŞ

 CHP Merzifon ilçe başkanı  Koparan yaptığı açıklamada; "19 Mayıs 1919, Türk Ulusunun  uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  “ Ya istiklal , ya ölüm” diyerek ulus egemenliğine dayanan ,tam bağımsız  bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.  Halkımızın bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olan 19 Mayıs geçmiş bir gün değil , bu gün hala devam eden bir  sürecin başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkanlar  bu ülkede kimsenin tutsağı veya kulu olmadan , özgür ve bağımsız yaşama mücadelesini başlattılar. Bu mücadele  bu günde devam ediyor. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olacağı tam bağımsız Türkiye’yi kurma davasının ilk adımı 19 Mayıs da Samsun’da atıldı. Bu yolculuk Cumhuriyet’le güçlendi, tam demokrasiyle taçlanacak. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ,19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi , tüm  yurda yayılmış , milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği  milli mücadele sonucunda  zaferle taçlandırılmıştır. 19 Mayıs 1919 , atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek yurt yaptıkları bu torakların yeniden kazanılmasının yolunu açan  Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin  başlangıcıdır. Atatürk’ün 19 Mayıs’ta yaktığı bağımsızlık ateşi, karanlıktan , çaresizlikten  ve yokluktan bunalan Ulusumuzun sönmek üzere olan umutlarını yeniden canlandırmıştır.

Atatürk, Türk Gençliğinin en güç koşullar altında da  başarılı olacağına yürekten inanmış, gençlerin , yenilikleri yakalayan çağdaş kuşaklar olarak yetiştirilmesine büyük özen göstermiştir. Cumhuriyet  kuşakları  olarak  bizler ,  tüm adımlarımızı  bu anlayışla atmalı , Devletimizi ,  Cumhuriyetimizi ve Ulusumuzu  sonsuza kadar yaşatmak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak  ve “ Yurtta  Barış Dünyada Barış “ ilkesi ile emperyalizme hizmet etmeden aydınlık bir Türkiye   için elbirliğiyle  çalışmalıyız.Büyük fedakarlıklarla  kurulan  Türkiye  Cumhuriyeti  gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza   kadar  korumak,  gelecek  nesillere iyi şekilde aktarmak  gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.Bu duygu ve düşüncelerle , Milli  Mücadelenin Başlangıcının 103. Yıl dönümünde  19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor , başta  Büyük Önderimiz  Gazi  Mustafa Kemal Atatürk   ve silah arkadaşlarını , bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz"dedi.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV