banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

TARİHİ ZAFERLERLE DOLU BİR ULUSUN ÇOCUKLARIYIZ

Dün coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama proğramının anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştiren Üsteğmen Mesut Kılıç, 97’nci yıldönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün Türk milletine hayat ve gurur veren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümünü büyük bir heyecan ve coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

02 Eylül 2019 Pazartesi 08:39
Bu haber 697 kez okundu
TARİHİ ZAFERLERLE DOLU BİR ULUSUN ÇOCUKLARIYIZ

 Üsteğmen Mesut Kılıç tören alanında yaptığı konuşmada, “1071’de Malazgirt Zaferi ile başlayan Anadolu mücadelemizi, kudretimizi ve cesaretimizi hazmedemeyen Avrupa yüzyıllardır zayıf anımızı gözetmiş, her fırsatta bizi tarih sahnesinden, dünya haritasından silmek istemişti. Nihayet güçsüz ve zayıf bir anda 1. Dünya Savaşına girmek zorunda bırakılan Türk ulusu her cephede şanlı tarihine kahramanlık sayfaları eklediği halde, birlikte savaştığı müttefiklerinin yenilgiyi kabul etmesiyle yenik sayılmış. Ordusu dağıtılarak, korumasız ve güvenliksiz bırakılmıştır. Montros mütarekesi ile bu amaçlarını pekiştirmişler ve güzel Anadolumuzu paylaşma ihtirasına kapılmışlardır. Onlar bu zafer sarhoşluğu ile şarkılar söylerken Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık coşkusu bir sel halini alıyor ve Mustafa Kemal bir güneş gibi doğuyordu. Anadolu halkı tek yumruk olarak dış ve iç ihanetlerin odakları karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşı’nda en son Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır.

19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşı ile istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş ancak yurdumun içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmişti.

Ya İstiklal Ya Ölüm parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer Türk’ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.

Ne mutlu bize ki, tarihi zaferlerle dolu bir ulusun çocuklarıyız. Ne mutlu bize ki geleceğimize yön verecek ve göğsümüzü gererek Türküm diyebilecek şanlı bir tarihimiz var. Çünkü bu vatanın ordusu yalnızca silah altındaki evlatlarından ibaret değildir. Vatanımız bir kışla, ulusumuz bu kışlanın askerleridir. Silahlı kuvvetlerde Türk ulusunun yenilmez gücünün timsali, Türk istiklalinin ve vatanın bölünmez bütünlüğünün sonsuz güvencesidir.

Her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan büyük taarruz Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını bir kez daha anlatan büyük bir eserdir. Biz böyle bir ulusun evlatları olarak ant içtik, kanla, irfanla kurulan bu Cumhuriyeti korumak ve yüceltmek için canla başla mücadele edeceğiz.26 Ağustos 1071’de vatan olan Anadolu’nun 26 Ağustos 1922’de de vatan kalacağı sonsuza kadar kanıtlanmıştır. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV