banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

verilen mücadele ve kazanımları paylaştı

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, İstanbul’da düzenlenen 45. Başkanlar Kurulu toplantısı ile ilgili gazetemiz ziyaretinde bilgiler verdi.Toplu sözleşme masasında çalışma hayatının sorunlarını çözmek, üyelerinin beklentilerini karşılamak adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, özellikle Diyanet hizmet kolu ile ilgili birçok kazanım elde ettiklerini dile getirdi.

22 Kasım 2021 Pazartesi 09:01
Bu haber 707 kez okundu
     verilen mücadele ve  kazanımları paylaştı

Toplantıda toplu sözleşme süreci ve sendikal çalışmalarla ilgili değerlendirilmelerde bulunulduğunu belirten Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, “Toplu sözleşme sürecinin, sendikal çalışmaların, diyanet ve vakıf çalışanlarının sorunlarının, değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de sorunlara çözüm bulunması, yeni kazanımların elde edilmesi konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, çalışanlarının beklentilerinin karşılık bulması için var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi” dedi.Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı açıklamasının devamında; "Salgın nedeniyle iki yıldır toplumun her kesimi hem maddi hem de manevi olarak zorlu bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte yüz yüze yapmaya ara verdiğimiz tüm toplantılarımızı gerçekleştirmeye ve aksatmamaya özen gösterdik. Toplu sözleşme sürecinde de istişarelerimiz ve ortak çalışmalarımız sonucu yoğun bir dönemi birlikte geride bıraktık. Toplu sözleşme sürecinin ardından ise sahada hep birlikte çok büyük bir hareketlilik sağladık. Bu durumun olumlu geri dönüşü faaliyetlere gerçekleştirilen katılımlardan ve yeni üye sayılarından gayet net görülebiliyor” dedi.

Toplu sözleşme masasında çalışma hayatının sorunlarını çözmek, üyelerinin beklentilerini karşılamak adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, özellikle Diyanet hizmet kolu ile ilgili birçok kazanım elde ettiklerini ifade eden Kayıkcı, “Sendikacılık, dünün sorunları üzerine bugünün çözümlerini ekleyerek geleceğimizi mamur etmenin uzun soluklu bir mücadele yoludur. Geçmişte birçok sosyal problemi örgütlülüğümüz sayesinde çözdük, müzakeresi akıldan dahi geçirilmeyen konularda kazanım elde ettik. Mücadelemizi dünden bugün değerlendirdiğimizde verilen emeğin ve atılan imzaların neye tekabül ettiği görülecektir. Gerek maaş ve ücretlerde, gerekse hizmet kolumuzu ilgilendiren hususlarda bu toplu sözleşme kazanımlarla neticelenen başarılı bir süreçti. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2022 ve 2023 yılları için toplam yüzde 29 zam yapılırken sendikalı kamu görevlilerine verilen toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılı için 400, 2023 yılı için 489 TL olarak belirlendi. Sözleşmeli kardeşlerimizin kadro problemi inşallah 2022 yılında son bulacak. 3600 ek gösterge de 2022’de sonuçlanacak konular arasında yer alıyor. Ek ödemelerde artışlar, Ramazan ayına özel fazla çalışma ücreti, vaizlere genel tatil günlerinde de fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kuran Kursu Öğreticilerinin kayıt döneminde ek ders ücreti alması, imam hatip ve kayyımların fazla çalışma ücretlerine yüzde 25 zam yapılması, murakıpların tazminat oranlarının yüzde 50 artırılması vs kazanımlar hizmet kolu çalışanlarımız adına güzel kazanımlardır” İfadelerini dile getirdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV