banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

YAZICIOĞLU DUALARLA ANILDI

Büyük Birlik Partisi’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Merzifon’da da dualarla anıldı.

02 Nisan 2018 Pazartesi 09:37
Bu haber 1220 kez okundu
  YAZICIOĞLU  DUALARLA ANILDI

Merzifon Alperen Ocakları tarafından Cuma namazı öncesinden merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitler için Mevlid-i Şerif okutulurken, namaz sonrasında da helva ikramında bulunuldu.

Medrese Camii’nde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif’e İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, BBP Merzifon İlçe Başkanı Kani Karakollukcuoğlu, bazı daire müdürleri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.Merzifon Alperen Ocakları Başkanı Özcan Say, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 9’uncu yılı münasebetiyle düzenledikleri mevlid-i şerif ve helva ikramından sonra bir basın açıklaması yaparak, “Anadolu topraklarının yetiştirdiği bilgi Alperen, örnek şahsiyet, tarihe mal olmuş, tunç yürekli dava adamı Şehit Lider’imiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehadetinin 9. Sene-i devriyesinde göz bebeğim dediği Alperenleri, evlatları olarak, dualarla yadediyoruz. Yüce Allah, bizlere de Alperence yaşayıp, Muhsince ölmeyi nasip etsin. Muhsin Başkan’ımızla beraber şehit olan Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Pilot Kaya İstektepe’yide rahmet ve şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Bilge Lider bir hayal ile yola çıkmıştı. Onun hayali ‘Başı açığıyla başı kapalısıyla, Doğulusuyla – Batılısıyla, Kürt’üyle – Türkmen’iyle, Laz’ıyla – Çerkez’iyle, Boşnak’ı bu ülkede doğduğu yerde doysun, alnı ak, başı dik, karnı tok bir şekilde yaşasındı. Yine onun bir hayali vardı; Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kaynamış ve birleşmiş bir Türk Birliği idi. Diğer bir hayali de Türk ve İslam coğrafyasında zulümler bitsin, zulümler sona ersin, Türk ve İslam coğrafyası huzur bulsun, barış bulsun, buradaki mezhebi, etnik ayrımcılıklar son bulsun ve İslam dünyası kalkınsın, Türk-İslam medeniyeti yeniden işaa edilsin istiyordu. Yazıcıoğlu’nun hayalinden ve onun yürüdüğü ilkelerden ayrılmadan, Nizam-ı Alem davasında yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV