banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

8 Nisan akşamına kadar herkes Vekil

YÜKSEL ERCAN

20 Mart 2023 Pazartesi 08:19
Bu haber 273 kez okundu
 8 Nisan akşamına kadar herkes Vekil
14 mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimine iki aydan daha az bir zaman kaldı, seçmen kanaatinin daha da netleşmesi açısından ulaşabildiği tüm iletişim kanallarından adayları ve adayların taahhütlerini dinleyerek oy vereceği partiyi netleştirmeye çalışıyor.
Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinin ne şekilde yürüyeceğinden ziyade şu aşamada Türkiye’nin 81 il merkezinde seçime katılacak olan 36 siyasi partiye mensup isimlerin birbiri ardına milletvekili aday adayı olarak yaptıkları başvurular gündem oluyor.
Milletvekili adayı olacak isimler bilindiği gibi 22 mart günü mesai bitiminde sonlanacak o zamana kadar var olan siyasi partilere daha ne kadar başvuru olacağını hep birlikte görüp değerlendireceğiz.
Son birkaç gündür sürekli belirtiyoruz Türkiye’nin dört bir tarafından siyasi partilere çok büyük akın var, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimde milletvekili olarak TBMM’ye gitme umudu taşıyanlar başvuru yaparak yada adaylıklarını açıklayarak ilk süreci tamamlamış olacaklar.
Süreç başladıktan sonra sabah saatlerinden itibaren gazetemizin haber merkezine gelen, telefon ile arayan, gazetenin haber merkezine elektronik posta gönderen yüzlerce aday adayı bir şekilde kendilerinin farkı olduğunu en azından çevresindeki eşe dosta anlatanın mücadelesini veriyor.
Siyasi partilerin bir seçim merkezinden TBMM’ye gönderecekleri sayı belli, ancak her seçimde olduğu gibi özellikle iktidara gelmesi daha yakın siyasi partilere var olan milletvekili sayısının bazen on katı ama en az 3-4 katı aday adayı başvurusu oluyor.
İlk anda sahada fazla aday adayı olmaması başvuru yapanlar tarafından olumlu karşılansa da süreç içerisinde başvuru gerçekleştiren ve özellikleri birbirlerine benzeyen isimler çoğalınca umutlarda giderek azalmaya başladı.
İnsan oğlu bilindiği gibi umut ile yaşar, Özellikle de siyasette umut asla bitmez, hatta pek çok düşünür “sırtı yere geldiği halde yenilginim olmadığı tek spor siyasettir” diyerek durumu çok net bir şekilde özetlemiş.
Şu sıralar sabah erken saatlerden gece yarılarına kadar gönlünden milletvekilliği geçen tüm aday adayları başta STK’lar olmak üzere ulaşabildikleri ne kadar eş dost varsa onları kucakladıktan sonra “-Böyle bir yola çıktık benim için dua edin” temennilerinde bulunuyorlar.
Aday adayları da aslında işlerinin vatandaşlar ile değil sadece ve sadece partilerinin genel merkezleri olduklarını çok net bir şekilde biliyorlar, ancak şu aşamada başkaca bir çareleri olmadığından ha bire tur atıp duruyorlar.
Umutların devam edeceği yada sona ereceği tarih 08 Nisan..
O zamana kadar herkes milletvekili..
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV