banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

84 Milyon nüfus, 600 milletvekili

YÜKSEL ERCAN

28 Ocak 2023 Cumartesi 09:23
Bu haber 265 kez okundu
 84 Milyon nüfus, 600 milletvekili
Türkiye 2023 yılının gelmesi ile birlikte son sürat seçim atmosferine girdi, bir taraftan iktidarda bulunan Cumhur ittifakına  mensup siyasi partilerin bir dönem daha iktidarda kalmak adına birbiri peşi sıra verdiği tavizler diğer taraftan Millet ittifakına mensup siyasi partilerin iktidara gelmek adına yaptığı hamleler hepimizi seçim havasına sokmuş oldu.
Yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre Türkiye nüfusu şu sıralar 84 milyon civarında ama siyasetçileri daha da heyecanlandıran taraf 84 milyon nüfusun 64 milyonunun seçmen olması.
Sözünü ettiğimiz bu 64 milyonluk seçmen kitlesi TBMM’de önümüzdeki yasam sürecinde görev yapacak olan 600 milletvekilini seçecek.
Konu ile ilgilenenlerin de hatırlayacağı gibi seçmen 14 mayıs tarihine yapılacağı söylenilen seçimde bir tarafta yeni Cumhurbaşkanını seçecekken diğer tarafta da YSK tarafından açıklandığı üzere seçime katılma hakkı kazanan 24 siyasi partiden aday olacakları seçip TBMM’ye gönderecek.
24 tane siyasi partiden hangilerinin TBMM’ye girecekleri, girenlerin ne kadarının grup kuracak sayıya ulaşacaklarını bilemeyiz, Ancak halen var olan siyasi partiler yasasına göre var olmak adına ittifakların bir noktada mecbur olduğu düşünülürse çok sayıda siyasi partinin TBMM’de olacağını şimdiden söyleyebiliriz.
Böyle bir noktada TBMM’de olabilmek adına var olan tüm siyasi partilerde olağanüstü bir hareketlenme olduğunu hepimiz görüyoruz, Milletvekili aday adayı olmak adına görevlerini bırakan il başkanları, yine aday adaylığı düşündüğü için partilerin yönetim kurullarında görev almayan çok sayıda siyasetçi heyecanlı bir bekleyişe girmiş durumdalar.
Devletin belli kademelerinde bulunan çok sayıda bürokrat, Halen belediye başkanı olduğu halde bir adım daha yukarıya çıkıp milletvekili olmak isteyenler, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri vs. en azından Ankara yollarını aşındırmaya başladılar bile.
Birde mensubu olduğu siyasi partinin milletvekili adaylarını ön seçim yolu ile belirleyebileceği düşüncesi ile sınırları içerisinde yaşadığı ilçe merkezlerinin yolarını aşındıran parti teşkilatlarında kendisini tanıtma mücadelesi veren çok sayıda siyasetçi var.
Sözünü ettiğimiz bu çalışmaların tamamı yukarıda da belirttiğimiz gibi TBMM’de var olan 600 milletvekilinden birisi olmayı başarabilmek, bunun için daha şimdiden var olan tüm birikimini , enerjisini , mesaisini harcayan on binlerce aday adayı süreci ilgi ve büyük bir merakla bekliyor.
600 milletvekilinin arasına girebilmek elbette ki kolay değil, Vatandaş akşam televizyon ekranlarında gördüğü milletvekilli yada milletvekillerinin pek çoğunu o makama havadan gelmiş muamelesi yapıyor.
Ancak o milletvekilinin o makama gelmek adına sütre gerisinde verdiği mücadeleyi en azında yıllar yılı çaba göstermiş ve başarılı olamamış Yüksel Ercan’dan dinleme imkanı bulanlar işin zorluğunu kısa bir zaman içerisinde anlamış olacaklar.
Ama sözünü ettiğimiz 600 milletvekilinden birisi olmak adına seçime girme hakkı kazanmış 24 siyasi partiden birisinden aday olmaktan ve gereğini yerine getirmekten başka da bir çare olmadığı aşikar.
Gerisi şansa kalmış..
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV