banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Aday adayları

YÜKSEL ERCAN

17 Mart 2023 Cuma 09:24
Bu haber 252 kez okundu
 Aday adayları
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim tarihinin 14 Mayıs olacağının netleşmesinden sonra 13 Mart pazartesi günü mesai saatinin başlaması ile birlikte seçime katılacak olan 36 siyasi partiye gönül veren ve gönlünden TBMM geçen siyasetçiler birbiri ardına aday adaylığı müracaatına başladılar.
13 Mart pazartesi günü başlayan aday adaylık sürecinde partilerin il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları , belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri de kanun gereği bulundukları koltukları bırakarak ellerindeki evraklarla müracaat yapmak için soluğu aday adaylığı masalarında aldılar.
Diğer taraftan yine kanun gereği milletvekili adayı olmak isteyen bürokratlarda ilgili kurumlara istifa dilekçelerini vererek bir anlamda “siyasete merhaba” dediler.
İYİ Parti geçtiğimiz yıl sonu başlayan kongre sürecinde “milletvekilli adayı olacaklar teşkilat yönetimlerinde yer almasınlar” tavsiyesinde bulunduğu için su süreçte teşkilatlarda bir boşalma yaşanmadı, Muhtemelen İYİ Partiden aday adayı olmak isteyen çok az sayıdaki belediye meclis üyesi de bugünlerde görevlerinden istifa ederek sahaya inecekler.
Pazartesi günü mesai saatinin başlaması ile birlikte seçime katılacak tüm siyasi partilerden önce yağmur gibi istifalar yağmaya başladı, sonrasında da istifa edenler gerekli evrakları hazırladıktan sonra müracaat ederek süreci şimdilik tamamlamış oldular.
Bizde gazetedeki ofisimizde bilgisayar başında aday olmak için partilerinden istifa eden siyasetçileri takip etmeye başladık ancak daha öğlen saati olmayan birbiri ardına yapılan sonrada başvuru yapanların sayısına yetişemeyince ipin ucunu bırakmak durumunda kaldık.
Cumhurbaşkanı adayları bir tarafa TBMM’de milletvekili olarak görev yapmak isteyenlerin başvuru süreci büyük oranda 22 Mart tarihinde mesai bitiminde sona erecek, o ana kadar kendilerinden istenilen görevleri yârine getiren aday adayları ikinci aşamayı beklemeye başlayacaklar.
Siyasi partilerin adayları hangi yol ile belirleyecekleri aşağı yukarı belli, Başvuran aday adayları ile ilgili gerekli incelemeler ve son kontroller yapıldıktan sonra oluşturulan aday listeleri 08 nisan tarihinde mesai bitimine kadar YSK’ya teslim edecekler.
Bizde aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği 08 Nisan tarihinde akşam saatlerinde kimlerin yola aday olarak devam edeceğini öğreneceğiz bununla birlikte çok büyük hevesler ile yola çıkan binlerce aday adayı için şimdilik sürecin sona ereceğini de görmüş olacağız.
08 Nisan’da listeleri teslim alacak YSK 19 nisan tarihine kadar tüm partilerin aday adayları ile ilgili gece gündüz son derece titiz bir inceleme yapacak yapılan inceleme sonunda adaylık için engeli bulunanların dosyaları ilgili partilere iade edilecek ve “bunların yerine yeni isim ilave edin” tavsiyelerinde bulunacak.
O saatten sonra 14 mayıs Pazar akşamına kadar listelerinde bulunan milletvekili adaylar sandıklar açılıncaya kadar milletvekili muamelesi görecekler, ta ki sandıklar açılıp TBMM’ye gidecekler belli oluncaya kadar.
O aşamadan sonra kazananlar Ankara’nın yolunu tutacak seçilemeyenler yakın çevrelerine her zaman olduğu gibi hiç değişmeyen “Şu kadar oy ile kaybettim, biraz daha oy alsaydım şimdi bende Ankara’da olacaktım” söylemlerini aktarıp duracaklar.
Bu nefes nefese tempoya 14 mayıs pazar akşamına kadar nasıl can dayanacak.?
İşin doğrusu bizde merak ediyoruz..
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV