banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Futbol asla futbol değilmiş..

YÜKSEL ERCAN

03 Mart 2023 Cuma 08:35
Bu haber 243 kez okundu
 Futbol asla futbol değilmiş..
Var olan yüzlerce spor branşından birisi olan ancak spor denildiği zaman ilk anda akıllara gelen futbolun nasıl büyük bir endüstri olduğu milyarlarca insanı peşinden sürüklediği iki bin nüfuslu bir yerleşim merkezinin ismi ile anılan futbol takımları için ne büyük mücadeleler verildiğini az çok hepimiz biliriz.
Futbol takım taraftarlığı çok büyük oranda babadan gelir, daha ilk okula bile başlamadan babasının yanında maç seyreden bir çocuk o andan itibaren çok büyük bir değişiklik olmadığı takdirde bir ömür boyu babasından miras kalan futbol takımın taraftarı olur ve bu durum hayat son buluncaya kadar devam eder gider.
Süreç içerisinde insan
“-Parti değiştirir
-Milliyet değiştirir
-Kan değiştirir
-Cinsiyet değiştirir
-Din değiştirir”
Ancak bütün bu değişimleri gerçekleştiren insanoğlu hiçbir koşul altında sempati duyduğu futbol kulübünü değiştirmez.
Futbol zaten hayatımızın önemli bir parçasıydı ancak geçtiğimiz hafta içerisinde önce Fenerbahçe arkasından Beşiktaş kulüplerinin karşılaşmalarında “hükümet istifa” sloganları futbolu bambaşka bir noktaya getirmekle kalmadı ülkenin birinci gündem maddesi haline getirdi.
Seyircilerin “hükümet istifa” şeklindeki protestoların siyaset kurumuna doğru evrilmemesi mümkün değildi zaten aradan saatler geçmeden bir taraftan siyaset diğer taraftan kendisini iktidara yakın gören futbol kulüpleri itirazlarını yüksek bir ifade ile seslendirdiler.
Hafta sonu süper ligde karşılaşmalar yapılacak, Kayserispor-Fenerbahçe müsabakasında sahaya Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağını ilan etti, Bu karşılaşma nasıl bir atmosferde oynanacak, diğer karşılaşmada kim ne yapacak..şu an bilemiyoruz.
Seçimin yapılacağı 14 mayıs tarihine yaklaşık 74 gün var, yani seçim futbol karşılaşmalarının devam ettiği ve sezonun tamamlanmadığı bir zamanda yapılacak, Bu yüzden iktidar aleyhine slogan atanlarından iktidar lehine düşünenlerinde sezon tamamlanıncaya kadar işi kavga boyutuna getirmemelerinde fayda olduğunu düşünüyoruz.
Futbolun futbol adamlarına bırakılmadığı, siyasetin sporculardan daha fazla egemen olduğu bir sektörde aslında bu olup bitenlerde normal sayılmalı, İktidarların daha ilk günden itibaren başta futbol kulüpleri olmak üzere var olan tüm STK’ları ele geçirme taleplerinin sonucunu tam olarak yaşadığımız zamanlardayız.
Başta siyaset olmak üzere tüm sektörlerin sadece ve sadece kendi alanlarına dönmeleri ile yaşadığımız  tüm olumsuzluklardan kurtulacağımızı düşünüyoruz aksi takdirde hepimiz biliyoruz ki hükümetler gider, iktidarlar değişir ama futbol sürekli kalır.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV