banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Her şey yüzde iki oy için

YÜKSEL ERCAN

25 Ocak 2023 Çarşamba 08:41
Bu haber 240 kez okundu
 Her şey yüzde iki oy için
Son dakikada bir değişiklik olmadığı takdirde Türkiye 14 mayıs 2023 Pazar günü sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ile birlikte 600 milletvekilini seçecek.
Hatırlatmakta fayda var Türk seçmeni 2018 yılında sandık başına gitmiş saat 17.00 itibarı ile sandıklar açıldığında yüzde 52.54 oy oranı ile Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmişti.
Aradan belli bir süre geçti, Türkiye bu kez 31 mart 2019 tarihinde yerel seçim için sandık başına gitti, Sandıklar açıldığında başta İstanbul-Ankara –Adana-Mersin-Antalya ve İzmir olmak üzere çok sayıda belediyenin millet ittifakına mensup adayların kazandığı ve 2018 yılında yapılan seçime göre Cumhur ittifakının oy kaybettiği ortaya çıktı.
31 Mart tarihinde yapılan yerel seçim sonrası AK Partiden kopan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın kurdukları partiler de siyasete merhaba derken her iki partinin kurucular kurulunun da yüzde 60 civarında daha önce AK Partide siyaset yapan isimlerden oluştuğu ortaya çıktı.
O günlerde davam edecek süreç ile ilgili İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener” Gelecek seçimde Cumhur ittifakı ile millet ittifakı arasındaki iki puan farkı Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kurduğu partiler ile kapatacağız” şeklinde açıklama yaptıktan belli bir süre sonra altılı masa hayata geçirildi.
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi aynı gün iki sandığın konulacağı seçim 14 mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ve her iki tarafta 2018 ve 2019 yılında neticeyi tayin eden yüzde ikilik oy için mücadele edecek.
YSK’nın açıkladığı rakama göre yapılacak seçimde yaklaşık 64 milyon seçmen oy kullanacak bu seçmen sayısını yüzdeye vurduğumuzda her iki tarafında ikna etmek zorunda kaldığı yüzde ikilik seçmen sayısı yaklaşık bir milyon 240 bin kişiden oluşuyor.
Şu an ülke yönetiminde söz sahibi olan Cumhur ittifakı hükümeti yüzde iki oy için “-kesinlikle çıkmaz” dediği EYT ile ilgili adım atarak milyonlarca çalışanın 45 yaşında emekli olmasını sağlayacak.
Önceki gün yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra açıklamalara bakıldığında hükümetin nerede ise affetmediği hiçbir borç kalmadığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır.
Yapılandırma ile ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz Kapsamlı bir uygulama olan yapılandırma teklifimizin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
"Vergi dairelerine 31 Aralık 2022'den önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz" diyen Erdoğan, "Yükseköğrenim kredisi endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz. Düzenlemeyle gençlerimiz ne kadar kredi aldılarsa o kadarını geri ödeyecek. Tüm bu borçlara belirli oranla güncelleme ve taksit imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak. Türkiye'nin kaynakları, milletin zenginliği artıkça 85 milyonun huzuru ve refahı için kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını sileceklerini de müjdeleyen Erdoğan, “yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacağını” söyledi.
Bu yapılanların yanında bu zamana kadar “Asla olmaz” denilen ne varsa tamamının olduğunu görünce sözünü ettiğimiz ve seçimin kaderini tayin edecek yüzde 2 civarındaki seçmen kitlesini kendi tarafına çekmenin mücadelesi adınadır.
Bu kadar büyük sorumluluğu yüzde 2 oranındaki seçmenin nasıl omuzlayacağını da sandıklar açıldığında hep birlikte göreceğiz.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV