banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Meral Akşener’in aday hassasiyeti..

YÜKSEL ERCAN

07 Şubat 2023 Salı 08:42
Bu haber 275 kez okundu
 Meral Akşener’in aday hassasiyeti..
Türkiye’nin kader seçimin yapılacağı 14 mayıs tarihine sayılı günler kaldı, Millet ittifakına mensup siyasi partilerin geçtiğimiz günlerde yaptıkları ortak açıklama sonrası saflar iyiden iyiye netleşmiş oldu.
Aylardır hemen herkesin merak ettiği tek konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına millet ittifakının aday olarak kimin çıkacağı, İlk anlarda pek çok aday ismi konuşulurken son zamanlarda CHP Genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB başkanı Mansur Yavaş isimleri sürekli dillendirilmeye başlandı.
Her siyasi parti normal olarak kendi genel başkanın aday olmasını ister bunda hiçbir sorun yok, Şu an millet ittifakının en büyük partisi CHP, Ülke genelinde sahip olduğu yüzde 25 civarındaki oy oranı ile ittifakta lokomotif görevi üstlenmiş durumda.
Böyle bir noktada CHP’ye gönül veren hemen herkes kendi pencerelerinden bakıp “ Cumhurbaşkanı adayımız mutlaka kemal Kılıçtaroğlu olacak” talebinde bulunuyorlar.
Bizde sorumlu bir gazeteci okuyup yazan, dolaşan, toplumdan aldıklarımızı sahibi olduğumuz medya kuruluşları vasıtası ile kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyoruz.
Nerede ise bir yıldır köy-şehir demeden dolaşıyor, caddede, sokakta, kahvehanede, tarlada konuşabildiğimiz her vatandaşımız ile “Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kim olmalı.?” şeklinde sor yöneltiyor aldığımız cevapları da olduğu gibi bilgisayarımıza kaydediyoruz.
Hiçbir yorum yada ihtimal katmadan vatandaşlardan yüzde 95 oranında aldığımız cevap “-Mansur yavaş yada Ekrem İmamoğlu’ndan birisi aday olduğu takdirde, seçim propagandası bile yapmaya gerek kalmaz bu iki isimden birisi Millet ittifakı adına seçimi kazanır, Kemal Kılıçtaroğlu’nun kazanması mümkün değil” fikrinde buluşuyorlar.
İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’de herkesin kabul edeceği gibi Türkiye’yi en fazla dolaşan, vatandaş ile bire bir irtibat kuran lider, Türkiye’yi yaz kış demeden iki kez dolaşan Akşener bu ziyaretleri sırasında adaylık ile ilgili oldukça önemli verilere ulaşıyor.
Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir sıkıntısının olduğuna asla inanmıyoruz, Son bir yıldır bizde Meral Akşener ile Anadolu’da dolaşmadık il –ilçe-belde bırakmadık, O bölgelerde vatandaşın Cumhurbaşkanı adayının kim olması ile ilgili söylediklerine bizde bire bir şahit olmuş durumdayız.
Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Kemal Kılıçtaroğlu’nun şartlar ne olursa olsun Tayyip Erdoğan karşısında seçim kazanamayacağı ile ilgili müthiş bir görüş hakim.
Şimdi bu konuyu Meral Akşener birebir gördüğü için Kemal Kılıçtaroğlu ve CHP’lilerin sürece biraz daha itidalli bakması noktasında görüş savunuyor ama bu hassasiyet CHP’liler tarafından pek çok platformda “Meral Akşener, Kemal Kılıçtaroğlu’nun adaylığını istemiyor” şeklinde yorumlanıyor.
14 Mayıs tarihinde yapılacak seçim adeta bir ölüm kalım mücadelesine dönmüş durumda, Bu durumu en iyi bilen Meral Akşener’e sırf doğruları söylüyor diye “Masayı bozmak istiyor” şeklinde hücum etmek akıl dışı bir durum.
14 Mayıs tarihinin telafisi yok, Edirne’den, Ardahan’a kadar partili partisiz milyonlarca insanın “Mansur yavaş ve Ekrem İmamoğlu kesin kazanır” söylemini hayata geçirmek isteyen Meral Akşener’e teşekkür edilmesi gerekirken hücum edilmesi akıl tutulmasından başka hiçbir şey değildir.
Adayın açıklanmasına çok az bir süre kaldı, akşam sabah “Mevzu vatanda gerisi teferruattır” söylemini sürekli tekrarlayanların Meral Akşener’in söylediklerini daha aklı selim bir şekilde takip etmeleri en büyük dileğimiz.
15 Mayıs sabahına istediğimiz bit Türkiye’de uyanmak istiyorsak, Meral Akşener’in şahsında milyonlarca vatandaşın “Seçimi kiminle kazanır.?” sorusuna akılcı cevaplar vermek durumdayız.
Son pişmanlık fayda etmez.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV