banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Milletvekili sıralaması

YÜKSEL ERCAN

04 Şubat 2023 Cumartesi 10:11
Bu haber 258 kez okundu
 Milletvekili sıralaması
Askerlik yapanlar bilirler, Vatan nöbetinin bitmesine aylar kala evine yada işine dönmenin hesabını yapanlar “Şafak 105-şafak 104-Şafak 103” şeklinde geriye doğru saymaya başlar rakam Türkiye’de var olan vilayet sayısına geldiğinde söylem bir anda şehir plakası olarak ifade edilmeye başlar.

Son dakikada bir değişiklik olmadığı takdirde Türkiye’de seçim 14 Mayıs Pazar günü yapılacak, Böyle bir süreçte özellikle akşam saatlerinde televizyonlarda akşam haberleri başladığında spikerler “Seçime 105 gün-seçime 104 gün” şeklinde ifade kullanarak başlıyorlar.
Böyle bir süreçte bir tarafta TBMM’de bulunan mevcut milletvekilleri yerlerini koruyarak bir dönem daha koltuklarını korumanın mücadelesini verirken TBMM’deki vekil sayısının on katı yirmi katı aday adayı da meclise girmek için var olan tüm yolları denemekten geri kalmıyor.
Seçim bölgelerinde hemen her siyasi partinin TBMM’ye göndereceği vekil sayısı aşağı yukarı bellidir, Yapılan kamuoyu araştırmaları, o ilde bir önceki seçimde partilerin var olan milletvekilleri, Seçime hazırlanan siyasi partilerin mevcut performansları o il merkezlerinden çıkacak vekil sayısı ile ilgili genel kanaat oluşturuyor.
Bu günlerde var olan siyasi partilerden milletvekili seçilip Ankara’ya gitme hesabında olan çok sayıda siyasetçi önce en yakın çevresi ile “-acaba benim şansım ne kadar.?” sorusuna daha çok “-Kesin vekil olursun” cevabını aldıktan sonra partisinin belde-ilçe-il teşkilatlarını kapsayan bir yada iki tur yapmak durumunda olur.
Birkaç kez daha belirmiştik 84 milyon nüfusun, 64 milyon  seçmenin olduğu bir memlekette 600 milletvekilinin bulunduğu TBMM’ye gidebilmek elbette ki kolay bir iş değil dolayısı ile yola çıkan herkes bu zorluğu bilerek hesabını kitabını yapıyor.
03 Kasım 2002 tarihinden itibaren pek çok kez belirttiğimiz gibi zor olan AK Partide aday olabilmekti, Milletvekili adayı kim olursa olsun çalışmasına , propaganda bile yapmasına gerek kalmadan Tayyip Erdoğan’ın karizması ile seçilip TBMM’ye gidebiliyordu.
Yaptığımız araştırmada şu an AK Partinin TBMM’de bulunan 96 milletvekili 3 dönem kuralına takıldıkları için bir daha aday olamayacaklar, Siyaset ile özellikle de AK Parti ile ilgileneneler en az bu 96 sayısı kadar milletvekilinin de bir daha aday gösterilmeyeceğini söylüyorlar.
İşte bu yazdıklarımız dolayısı başta AK Parti-CHP-İYİ Parti ve MHP’de olmak üzere partilerin tamamında aday gösterilmeyecek vekillerin yerinde olmak adına müthiş bir mücadele başlamış durumda.
Millet ittifakına mensup 6 siyasi parti öncelikle 13 Şubat yada daha sonrasında Cumhurbaşkanı adayını belirlemenin hesabını yapıyorlar, Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının netleşmesinden hemen sonra 6 siyasi parti çok kısa bir zaman zarfında milletvekili sıralamasını tamamlayıp seçimi bekleyecekler.
Listede olma mücadelesi de YSK’nın kesin listeyi açıkladığı ana kadar devam edecek.
Allah aday adaylarına sabır versin..

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV