banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Nefes nefese seçim

YÜKSEL ERCAN

07 Ocak 2023 Cumartesi 09:32
Bu haber 233 kez okundu
 Nefes nefese seçim
Normal şartlarda içerisinde bulunduğumuz 2023 yılının en geç haziran ayında yapılacak olan seçim ile ilgili yeni yıldan itibaren bir hareketlenme olacağını zaten biliyor ve o süreci merak içerisinde bekliyorduk.
Ancak daha yeni yılın ilk haftası bile sona ermeden birbiri ardına yapılan açıklamalar özellikle de hükümet kanadından yapılan açıklamalar hemen hepimizi büyük bir heyecan içerisinde bırakmaya yetti.
EYT sorunun ne şekilde çözüleceği daha da önemlisi çözülüp çözülemeyeceği, TÜİK’in enflasyon ile ilgili hangi rakamları vereceği, TÜİK’in vereceği rakamlara göre emekli maaşlarının ne olacağı 2022 yılının hiç değişmeyen gündemi olmuştu.
Bu kadar merak edilen sorunun cevabı yukarıda da belirttiğimiz gibi daha yeni yılın ilk haftası dolmadan çözüme ulaştı, Ortaya çıkan neticelerden ne kadar insanın memnun olduğu ne kadarının memnuniyetsizlik ile karşıladığı başka bir gündem meselesi ama belirttiğimiz gibi pek çok soru bir hafta içerisinde cevap buldu.
Cumhur ittifakı cephesinde bu şekilde olağanüstü gelişmeler yaparken diğer tarafta yani Millet İttifakı cenahında da “Cumhurbaşkanı adayı kim olacak.?” sorusu gündemin en önemli maddesi olarak biliniyor.
Biz bu yazıyı yazmaya başladığımız dakikalarda altılı masanın dokuz saatlik toplantısı sona ermiş henüz açıklama yapılmamıştı ama birden bire memleketin dört bir tarafında başlayan telefon trafiği çerçevesinde “Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı belli oldu biraz sonra açıklanacak” söylemi hayat buldu.
Toplantı bitip Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir açıklama yapılmayıp bunun yerine “26 ocak tarihinde İYİ partinin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda cumhurbaşkanı adayı gündeme gelebilir ama ismin açıklanması şubat ayına kalabilir” söylemi heyecanı daha da yukarılara taşıdı.
Burada millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı kadar seçimin ne zaman yapılacağı da önem kazanıyor,
-Seçim haziran ayında normal zamanında yapılabilir.
-Seçim 14 mayıs tarihinde yapılabilir
-Seçim 30 nisan tarihinde yapılabilir
-Seçim 06 nisan tarihinde yapılabilir
İfadeleri karşısında herkes olağanüstü bir şaşkınlık yaşamaya devam ediyor.
En geç haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimi bilindiği gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında ülkenin siyaset haritasını belirlemesi noktasında çok ama çok büyük önem arz edecektir.
Cumhur ittifakı hükümet olmanın avantajını yaşıyor, Millet ittifakı ise görüldüğü gibi her geçen gün birbirine daha sıkı sarılmış görüntüsü ile partililerine güven verici adımlar atıyor.
Özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde birlik oy yada altındaki bir oy oranı ile seçimin kazanılacağı bir süreçte seçmenin nefes nefese kalması son derece normal.
Ortalama bir seçmen olarak bizde nefesimizi tutmuş en azından içerisinde bulunduğumuz ocak ayı içerisinde millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının belli olmasını bekliyoruz.
Heyecandan bizimde nefesimiz tükenmek üzere
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV