banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

TRAFİK CEZALARI...

Yüksel Ercan

06 Ocak 2023 Cuma 08:51
Bu haber 236 kez okundu
 TRAFİK CEZALARI...
Sabah saatlerinde bir iş görüşmesi için D-100 karayolunda araç kullanırken trafik kontrolü yapılması adına tek şeritte ilerlerken görevli memurun ikazı üzerine aracı sağa çektik dörtlü lambaları yaktık araçtan indik “-Buyurun memur bey” dedik.
Görevli memur “-Beyefendi radara girdiniz, işlemlerin yapılması için lütfen sürücü belgenizi veriniz” ricasında bulununca sürücü belgesini verdik, memur”- Beyefendi 109 kilometre hız yapmışsınız, cezası Bin 979 lira şimdiden hayırlı olsun iyi yolculuklar dileriz” dedikten sonra bilgisayardan aldığı çıktıya imzamızı attırdıktan sonra bizi uğurladı.
İşimiz acele araca bindikten sonra yolumuza devam ettik, randevumuza yetiştik, biraz rahata erdikten sonra yediğimiz trafik cezasını sosyal medyadan paylaştık, paylaştıktan sonra da bugüne kadar olmadığı telefon trafiği ile karşı karşıya kaldık.
Vatandaş sanki bizim böyle bir ceza yememizi ve yedikten sonra da bu durumu kamuoyu ile paylaşmamızı bekliyormuş, saatler süren telefon görüşmeleri sırasında yüzlerce tanıdığımız kendilerinin maruz kaldığı trafik cezalarını anlattı durdu.
Normal şartlarda başta biz olmak üzere araç sürücülerine düşen görev trafik kurallarına harfiyen uymak belirtilen hız limitini de geçmemektir ki bizde elimizden geldiği kadar yanlış yapmamaya çalışırız.
Bizi tanıyanlar emniyet kemeri takmadan sürücü koltuğunda biz olalım olmayalım kemer taktırmadan bir dakika bile araç kullanmadığımızı bilir, trafikte kolay kolay korna çalmayız, trafik ışıklarına kesinlikle uyarız.
Trafikte şehirler arasında yol alırken de işaretlere dikkat ederiz, hız limitleri ile ilgili tabelada hangi rakamlar varsa o rakamların üzerine çıkmayı asla düşünmeyiz.
Ancak bu sefer bizimde düşünmediğimiz bir sırada 70 kilometre ile gidilmesi gereken yerde 109 kilometre ile araç kullanmışız, normal şartlarda otoyolda bile olsa 120 kilometrenin üzerine pek çıkmayan bir sürücü olarak ceza yediğimiz yolda nasıl hata yaptık anlamakta güçlük çekiyoruz.
Sözünü ettiğimiz ilgili alanda belli bir süre hız limiti yokken bir anda 70 kilometre 80 kilometre gösteren tabelalar ile karşı karşıya kalındığında zaten hızı bir anda ilgili rakam düzeyine indirme şansımız yok , zaten o an her şey bitmiş oluyor.
Bizimde karşı karşıya kaldığımız Bin 979 liralık son derece fazla ceza muhtemelen caydırıcı olsun diye kesilmiş olabilir biz bir daha o yoldan kolay kolay geçebileceğimizi sanmıyoruz ancak işi gereği hemen her gün o yoldan geçmek zorunda kalan sürücülerin sözünü ettiğimiz noktadan ceza yemeden geçmesi nerede ise mümkün değil.
Devletin içerisinde bulunduğu zorluğu bu kadar fazla ve bir o kadarda anormal cezalar ile karşılaması bize son derece saçma bir fikir geliyor ancak Türkiye’nin 81 il merkezi sınırları içerisinde kesilen cezaları da topladığımızda kendi kendimize “-Acaba söylenenler doğru mu.?” sorusu takılıyor.
Çaresiz bin 979 lira trafik cezasını ödeyeceğiz, Trafik cezası ile birlikte artık can yakan Kasko bedelini, trafik sigortası bedelini, MTV’yi ve araçla ilgili sayısını bile unuttuğumuz vergileri de mecburen ödeyeceğiz.
Birde son zamlarla birlikte artık dayanılmaz rakamlara çıkan araç muayene istasyon ücretini.
Ondan sonra da “-Bu günümüze de şükür” diyeceğiz.!!!!!!!!
Allah kabul etsin..
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV