banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

T.C. MERZİFON İCRA DAİRESİ

2019/721 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

20 Mart 2021 Cumartesi 08:55
Bu haber 6716 kez okundu
 T.C. MERZİFON İCRA DAİRESİ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Amasya İl, Merzifon İlçe, 330 Ada, 23 Parsel, MAHZEN Mahalle/Köy, Ahmaklar Mevkii, 2 Nolu Bağımsız Bölüm Amasya İli, Merzifon İlçesi, Mahzen Mah. Ahmaklar Mevkii, 330 Ada, 23 Parsel, Zemin Kat, 2 Nolu Bağımsız Bölüm, 1/6 Arsa Pay/Paydalı, Ana Taşınmazın Niteliği Üç Katlı Betonarme Karkas, 637,59 M² Yüzölçümlü, Mesken Niteliğindeki Taşınmaz. Ana bina ayrık nizam olup, dış cephesi sıvalı, boyalı ve mantolamalı, çatısı yapılıdır. Bina pencere doğramaları pvc ve balkon korkulukları alüminyum doğramadır. Apartmanın merdiven ve sahanlık kısımları mermer kaplamadır. Bina asansörlüdür. Satışa konu taşınmaz içerisinde odalar, salon, mutfak, banyo ve wc'den ibaret piyesleri mevcuttur. Daire 3+1 olup, giriş kapısı çelik kapıdır. Mutfak ve odaların zeminleri laminant parke kaplı, iç cephesi saten boyalı ve kartonpiyerlidir. İç kapı doğramaları ahşap, pencereler pvc, mutfak tezgahı, tezgah altı ve üstünde dolaplar mevcuttur. Islak zeminler seramik döşeli, banyo ve wc duvarları fayans kaplı, daire doğalgazlıdır. Balkonlarda alüminyum doğrama katlanabilir temperli cam balkon bulunmaktadır. Daire kuzey-batı-güney cepheli olup yaklaşık olarak brüt kullanım alanı 149,00 M², net kullanım alanı 110,00 M² ve balkon alanı 14,00 M²'dir. Emlak Beyan Değerinde; Binanın inşaat bitim yılının2017 tarihli ve yaklaşık 2 yıllık olduğu görülmüştür. Bina 2. Sınıf inşaat grubundadır.
Adresi : Mahzen Mah. Muallim Naci Sok. Dülgar Konağı, No:15 Merzifon
İmar Durumu : Merzifon Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün İmar Durum Belgesi dosyasında mevcuttur. Parsel imar durumunda ayrık nizam 3 kat inşaat yapmaya müsaadeli ve iskan sahasındadır. Yöre iskan bölgesi olarak gelişim göstermiş olup ulaşım yürüme mesafesindeki ana trafik yolundan sağlanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölge her türlü Belediye imkanlarından yararlanmaktadır. Taşınmaz parklara, okullara ve camilere yürüme mesafesindedir.
Kıymeti : 235.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Türkiye Garanti Bankası A.Ş lehine İpotek Şerhi mevcut olup; Diğer Haciz, Şerh, Beyan ve İrtifak Bilgileri tapu kaydında mevcuttur.
1. Satış Günü : 21/04/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 17/05/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Adalet Sarayı, 3. Kat, Satış Salonu Merzifon/AMASYA
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Amasya İl, Merzifon İlçe, 354 Ada, 1 Parsel, MAHZEN Mahalle/Köy, - Mevkii, 9 Nolu Bağımsız Bölüm Amasya İli, Merzifon İlçesi, Mahzen Mah. 354 Ada, 1 Parsel, 4. Kat, 9 Nolu Bağımsız Bölüm, 5/29 Arsa Pay/Paydalı, 158,00 M² Yüzölçümlü, Ana Taşınmazın Niteliği Beş Katlı Betonarme Karkas, Dubleks Mesken Niteliğindeki Taşınmaz. Ana bina bitişik nizam olup, dış cephesi sıvalı, boyalı, mantolamalı ve çatısı yapılıdır. Binada bulunan balkon ve pencere korkulukları alüminyum doğramadır. Bina giriş kapısı ferforje metal doğramalı ve merdiven korkuluğu alüminyumdur. Apartmanın merdivenleri ve sahanlıkları mermer kaplamadır. Binada asansör bulunmaktadır. Daire içerisinde salon, mutfak, odalar, banyo ve wc'den ibaret piyesleri mevcuttur. Dairenin giriş kapısı çelik kapıdır. Odaların tabanları laminant parke kaplı, iç cephesi saten boyalı ve kartonpiyerli, kapı doğramaları ahşap panel, pencereler pvc, mutfak tezgahı, tezgah altı ve üstünde dolaplar mevcuttur. Mutfak, giriş-hol ve üst kat zemininde laminant parke kaplamadır. Islak zeminler seramik döşeli, banyo ve wc duvarları fayans kaplı, bina doğalgazlıdır. Dairenin üst katına içeriden çıkılan merdiven bulunmaktadır. Üst kat odaların tavan kısmı ters tavan olarak kaplanmıştır. Elektrik ve sıhhi tesisatı mevcuttur. Isınma sistemi doğalgazlıdır. Dubleks mesken güney-kuzey-batı cepheli olup yaklaşık olarak üst kat dahil net kullanım alanı 140,00 M², brüt kullanım alanı 190,00 M² ve teras ile balkon alanları 22,00 M²'dir. Dubleks daire üst kat dahil 3+2 tipindedir.Emlak Beyan Değerinde; Binanın inşaat bitim yılının 2017 tarihli ve yaklaşık 2 yıllık olduğu görülmüştür. Bina 2. Sınıf inşaat grubundadır.
Adresi : Mahzen Mah. Uzun Sok. Kaya Apt. No:38 Merzifon
İmar Durumu : Merzifon Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün İmar Durum Belgesi dosyasında mevcuttur. Yöre iskan bölgesi olarak gelişim göstermiş olup ulaşım yürüme mesafesindeki ana trafik yolundan sağlanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölge her türlü Belediye imkanlarından yararlanmaktadır. Taşınmaz resmi kurumlara, okullara, camiye ve parklara yürüme mesafesindedir.
Kıymeti : 270.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Türkiye Garanti Bankası A.Ş lehine İpotek Şerhi mevcut olup; Diğer Haciz, Şerh, Beyan ve İrtifak Bilgileri tapu kaydında mevcuttur.
1. Satış Günü : 21/04/2021 günü 11:15 - 11:20 arası
2. Satış Günü : 17/05/2021 günü 11:15 - 11:20 arası
Satış Yeri : Adalet Sarayı, 3. Kat, Satış Salonu Merzifon/AMASYA
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/721 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.18/03/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV