banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

T.C. MERZİFON (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2020/29 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

16 Nisan 2021 Cuma 09:30
Bu haber 855 kez okundu
 T.C. MERZİFON (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Amasya İli, Merzifon ilçesi, Kızıleğrek köyü, Kumluk mevkii 422 Parsel,
Yüzölçümü : 2.400 m2 olup, tapu kaydında tarla olarak gözükmektedir. Tarla üzerinde yığma taşıyıcılı bir depo bulunmakta,417 parselde bulunan 422 parsele tecavüzlü yapılmış iki katlı evin (yaklaşık oturum alanını 1/10) ve ahırın(yaklaşık oturumum alanın 1/4 yapısının) bir bölümü ile 421 parselde bulunan 422 parsele tecavüzlü evin bir bölümü bulunmaktadır. Parsel üzerinde bulunan tecavüzlü yapıların kullanımları diğer parsellerde kaldığı için değerlendirilmeye alınmamıştır. Parsel üzerinde bulunan depo yığma özellikli bir yapı çatısı ahşap karkas üzerine kiremit ile kaplıdır. Dış cephesi sıvasız penceresi pvc giriş kapısı demir doğramadır. tarla üzerinde muhtelif meyve ağaçları bulunmaktadır.
Kıymeti : 23.000,00 TLKDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : dosyasında
1. Satış Günü : 31/05/2021 günü 10:40 - 10:50 arası
2. Satış Günü : 25/06/2021 günü 10:40 - 10:50 arası
Satış Yeri : SATIŞ MEMURLUĞU ODASI
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/29 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/04/2021 (İİK. M 126)

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV