banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Hastane Depremzede Çocuklar İçin Süslendi

Amasya’da çocuk hastanesinin odaları ve koridorları depremzede çocuklar için süslendi.

27 Şubat 2023 Pazartesi 08:43
Bu haber 1296 kez okundu
Hastane Depremzede Çocuklar İçin Süslendi

 Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı Semt Polikliniği Çocuk Hastalıkları servisinin odaları ve koridorları hastaneye tedavi için gelen depremzede çocuklar için süslenip çocukların yaşadığı travmanın kısa sürede atlatılması sağlanıyor.

İl Müftülüğü Manevi Rehberlerin öncülüğünde hastane yönetimi ve gönüllü üniversite öğrencileri el birliği ile semt polikliniğinin duvarlarını balonlar, kapı ve duvar süsleri ve çizgi film karakterleriyle süsledi.

Hastanede gönüllü depremzede çocuklar için çizim yaptığını söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Nurşen Demir, “Hastaneye tedaviye gelen depremzede çocuklar için yeteneğimi konuşturup, çizim yapıyorum. Duvarları ve koridorları süsleyip çocuklarla oyunlar oynuyoruz. Amacımız onları hem hastane ortamından hem de yaşadıkları travmalardan uzaklaştırmak. Elimizden şu anlık bu geliyor’ dedi.

Depremzede çocukların yüzü gülsün diye hastane koridorlarını süslediklerini belirten Amasya Müftü Yardımcısı Berrin Çelebi, “Malum büyük bir deprem atlattık. Büyük acılar yaşandı. Tabi ki bundan en çok etkilenenler çocuklarımız oldu. Bu açıdan baktığımızda belki çocuk gülerse dünya güler mantığıyla önce onları mutlu etmek istedik. İl Müftülüğümüzün hastanedeki manevi danışmanın önderliğinde, üniversite öğrencilerimizin rehberliğinde onların destekleriyle bu hastanemize böyle güzel bir süsleme yapmak istedik. Yeter ki çocukların yüzü gülsün” ifadelerini kullandı.

Semt Polikliniği Sorumlu Müdür Yardımcısı Süleyman Karakoç, “Burada bulunan çocuk servisimize gelen depremzede misafirlerimizi her türlü imkanlarla karşılıyoruz ve onlara daha güzel bir ortam sunmak için gayret ediyoruz. Son dönemdeki bu ağır olayın çocuklar üzerindeki travmasının daha çabuk atlatılabilmesi için de burada çeşitli etkinliklerle süslendirdik ve onlara hediyeler, oyuncaklar vererek daha mutlu olmalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV