banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

‘BÖLGEDE TARIMIN MERKEZİ AMASYA OLACAK’

İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Tarım ve Kırsal Kalkınma Başkanlığı Siyasi İşler Sorumlusu Turan Gürdoğan Amasya’dan 14 Mayıs Seçimlerinde 28'inci Dönem Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

29 Mart 2023 Çarşamba 08:23
Bu haber 1165 kez okundu
‘BÖLGEDE TARIMIN MERKEZİ AMASYA OLACAK’

 Parti binasında partililere hitap eden Gürdoğan İYİ Parti olarak neler yapacaklarını, Amasya’ya ile ilgili düşündüğü çalışmalardan bahsetti. Tarım üzerine çok projeleri olduğunu belirten Dr. Turan Gürdoğan, “Benim bir hayalim var bu hayal “Devlet köye geri dönecek” hayalidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bir hayalle kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk hayal kurmasaydı bu devlet kurulmazdı. Biz iyi parti olarak tarımı alacağız. Türkiye genelinde 14 tane Tarım Merkezleri kurulacak. Karadeniz bölgesi için ben bu Tarım Merkezinin Amasya’ya kurulması için elimden geleni yapacağım. Çünkü burada iş yapmak isteyenler Tarım Merkezine gelmek zorunda kalacaklar. Geldikleri zaman en az 2 gece konaklamak zorunda kalacaklar, yiyecek içecekler. Amasya’nın turizmine de katkı sağlayacak.  Asgari 50 hektardan olmamak üzere verimlilik yasasına dayanan bir projedir bu. Pilot şehirlerarasına Amasya’yı aldırmak için uğraşıyorum. Biz makro planı yaptık. Partimiz zaferle taçlanırsa Türkiye’de atılım yapacağımıza inanıyorum. Tarımı ayağa kaldıracağız. Bölge tarımının merkezi AMASYA olacak. Amasyalının tarım ürünleri organize bölgelerinde işlenecek, daha çok kazanacak ve ihracatçı olacak.

Bunun yanı sıra, Küçük Aile işletmelerine Sosyal destek sağlanacak.

Yetiştiricinin kendi kullandığı elektriği üretebilmesi desteklenecek, çiftçi çocuklarına ilgili fakültelerde ve devlet yurtlarında kontenjan sağlanacak.

Tohum tarlaya düşmeden, Süt memeden sağılmadan, meyve dalından toplanmadan, çiftçimiz ürettiğini kaça satacağını bilecek. Devlet bu fiyatı sağlamakla ödevli ve görevli olacak.

Çiftçi desteklemelerinde dünyada ortalama Mazota için %30,  Gübreye % 25, yem, elektrik ve sulamaya anında % 20 destek sağlanacak.

Gönüllü ürün toplulaştırması yapılacak. Yani yaşlansan da, köyünden ayrılmak zorunda kalsan da kimseye muhtaç olmadan toprağın işlenecek, para kazandıracak.” Diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV