banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

BU YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, deprem bölgesinden gelerek Gümüşhacıköy'de evlere yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

01 Mart 2023 Çarşamba 08:31
Bu haber 269 kez okundu
BU YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, CHP Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Hasan Topal, İl Genel Meclis Üyesi Cemal Beyaz, Kadın  Kolları Başkanı Meral Deligöz,  Gençlik Kolları Başkanı Ali Kemal Söylemez ve partililer ile birlikte deprem bölgesinden gelerek İlçemiz Mahalle ve Köylerde evlere yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ettiler.

Partililer ile birlikte, depremzede aileleri ziyaret eden Tuncer, sorunlarını dinledi taleplerini not aldı.

Çoğunluğu Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'dan gelen ailelerin geçici de olsa başlarını sokacak bir yuva buldukları için memnun olduklarını ifade eden Tuncer, şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde 15 gün süren çalışmalarımızın ardından Amasya İl ve İlçelerine yerleşen veya yerleştirilen aileleri ziyaret etmeye başladık. Her evde ayrı bir hikaye her evde ayrı bir acıyla karşılaştık. Deprem bölgesinde çadır sorunu halen devam ederken  Amasya'ya gelen depremzede vatandaşlarımız başlarını sokacak bir yuva buldukları için memnunlar.

Kimileri akrabalarının yanına sığınırken, akrabası olmayanlar ise yetkililerce ayarlanmış evlerde kalıyorlar.

Bir kira bir yuva kampanyası ile mağdur aileler daha uzun süre kalabilecekleri konutlara yerleştirilecek. Tüm aileler korku içerisinde ve geleceğe ilişkin endişeler taşıyor. Kendilerine uzanan yardım eli sayesinde şimdilik kendilerini güvende hissediyorlar. Bu yaraları hep birlikte saracağız."

CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi “Öncelikle kaybettiklerimize Allahtan rahmet, geride kalanlara sağlıklı ömür diliyoruz. Ama sağlıklı ömür nasıl olur? yaraların bir an önce sarılması ile olur. Pandemi bir taraftan devamında sel, yangın, birçok felaket yaşadık. Her zaman Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz bugün devletin tüm imkanlarını yöneten ve elinde bulunduran hükümetin başaramadığı ve beceremediği konularda önce hızlıca inisiyatif alıp yurttaşlarımızın yanında durmayı her zaman bildi ve bugün de bunu bizzat hep birlikte yaptığımız çalışmalarda Gümüşhacıköy’den Taşova’ya kadar bütün Amasya örgütleri ve yerelde ilçe belediyelerimizle birlikte bu sürece katkı koyma noktasında çok büyük gayretle çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Bu milletin böyle bir özelliği var; düştüğü yerden kalkmasını her zaman bilir. Keşke bu musibetleri yaşamasaydık ama yaşadığımız zaman da millet olmanın özelliklerini bir anda diline, dinine, inancına ve rengine bakmadan bir araya gelmesini bilmiş, yedi düvele karşı kafa tutmuş bu millet bugün bunun da altından kalkacaktır. Bir yandan acılarımızı paylaşarak azaltacağız. Yaraları sararak yolumuza devam edeceğiz.

Ziyaretlerde Ailelerle bir süre sohbet eden  İlçemiz Belediye Başkanı Zehra Özyol, depremlerin ardından millet olarak büyük bir dayanışma içerisinde yaraları sarmaya devam ettiklerine dikkati çekerek, "Bizler zor zamanlarda millet olmanın ve dayanışmanın bilincinde olan insanlarız. İnşallah bu süreç boyunca ilçemizde ağırlayacağımız depremzedelerimiz için Gümüşhacıköy Belediyesi olarak elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi.

CHP Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Hasan Topal, "Gümüşhacıköy'ümüze gelen depremzede ailelerin evlerini ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bu zor günleri dayanışma içinde hep beraber atlatacağız. İlçemize gelen vatandaşlarımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV