banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“İlelebet Semalarda Yankılanacaktır”

AK Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

14 Mart 2023 Salı 08:42
Bu haber 283 kez okundu
“İlelebet Semalarda Yankılanacaktır”

 Toto mesajında şu ifadelere yer verdi;

İstiklal Marşı bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, bu eserleriyle istiklal mücadelemiz esnasında esarete isyan ederek vatan aşkını dile getiren coşkulu mısralarıyla milletimizin aydınlanmasına ve uyanmasına büyük katkı sağlamıştır.

Bu yüce millet İstiklal Marşımızın TBMM' de kabul edilişinin 102. Yıldönümünde, bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermektedir. İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin102. yıl dönümünü kutlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV