banner17
18 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

İYİ Parti Olarak Tüm Ailelere ve Çocuklarımıza Söz Veriyoruz”

Amasya İyi Parti İl Başkanı Birol Çapkınoğlu iktidara gelmelerinin ardından ailelere yardımcı olmak için Ebeveynlik Eğitimleri verileceğini ve eğitim için gerekli devlet desteğinin sağlanacağını söyledi.

31 Ocak 2023 Salı 08:35
Bu haber 355 kez okundu
İYİ Parti Olarak Tüm Ailelere ve Çocuklarımıza Söz Veriyoruz”

 İYİ Parti olarak her alanda ailelerin yanlarında olduklarını da belirten Başkan Çapkınoğlu; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde iktidara geldiğimiz zaman çocuklarımızın her türlü şiddet ve istismardan korunabilmesi için, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için, ebeveynlerin doğru şekilde çocuk yetiştirmesine yardımcı olmak için Ebeveynlik Eğitimleri vereceğiz.

Bu eğitimlerde çocuk disiplini, çocuk iletişimi, çocuk yetiştirme, beslenme, hijyen gibi alanlarda ebeveynler eğitimler alacak,

Çocuk hakları aileler ve çocuklar tarafından öğrenilecek, hiçbir çocuk istismara maruz kalmayacak, zorunlu olan bu eğitimlere katılım için devlet gerekli destekleri sağlayacaktır. Ebeveynlere "Çocuk Nasıl Yetiştirilmeli?" eğitimi verilecek ve bu sayede aileler bilinçli çocuk yetiştirecek.

Çocuk sahibi olan vatandaşlarımıza veya çocuk bekleyenlere; devlet tarafından ücretsiz olarak çevrimiçi ve/veya yüz yüze “çocuk nasıl yetiştirilmeli” eğitimi sunacağız.

Çünkü toplumumuzun önemli bir kısmı çocuk haklarını, hangi davranışların çocuğa şiddeti kapsayacağını, çocuğun nasıl büyütülmesi gerektiğini maalesef bilmiyor. Bu yüzden gençler ve yeni evlilerden başlamak üzere bütün toplumumuzu; çocuk hakları, çocuğa şiddet, çocuğun eğitimi ve bakımı konusunda bilinçlendirecek bir eğitim seferberliği başlatacağız.

Bu sayede bireyin yetiştirilmesinden toplumda varlığını sürdürmesine kadar olan süreçte; ebeveynlerin çocuklarının fiziksel ve psikolojik durumlarındaki gelişmeleri doğru bir şekilde izleyebilmesini sağlayacağız.

Çalışmalarımızla birlikte toplumumuzda; ebeveynlik, çocuk hakları ve çocuk gelişimi konularında bilgiye erişimi kolaylaştırarak; çocuklarımızın her türlü şiddet ve istismardan da korunmasını sağlayacağız.

Bizim en önemli amaçlarımızdan birisi, çocuklarımıza layık bir ülke bırakabilmektir. Çocuklarımızın Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kendilerine tanıdığı hakların tümünü elde edebilmeleridir. Çünkü bu, ülkemizin yarınlarının ve geleceğinin en önemli teminatıdır.

Türkiye’nin hak ettiği güzel günlere kavuşmasına az kaldı’ ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV