banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Mehmet Akif Ersoy’u andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, İstiklâl Marşının Kabulü ’nün 102.nci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

14 Mart 2023 Salı 08:43
Bu haber 292 kez okundu
Mehmet Akif Ersoy’u andı

 CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 102. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; Necip Türk Milletinin Milli Mücadele günlerinde hissettiği duyguları destansı bir üslupla ifade eden bir şaheser olmakla birlikte, dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir. Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliğinin hafızasına kazıması gerekmektedir. Milli Şairimiz arkasında bıraktığı birçok şiiriyle olduğu kadar, Vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla, yaşadığı dönem içerisinde şahsiyeti, mütevazı hayatı, asil duruşu ile yaşadığımız döneme model gösterilen önemli kişiler arasında tarihimizdeki yerini saygın bir şekilde almıştır.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV