banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

MİLLET İTTİFAKI KENDİ İÇERİSİNDE ZİLLETİ ŞİDDETLE YAŞIYOR

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini bir süredir meşgul eden İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarına yönelik görüşlerini dile getirdi.

30 Mart 2023 Perşembe 08:24
Bu haber 1115 kez okundu
MİLLET İTTİFAKI KENDİ İÇERİSİNDE ZİLLETİ ŞİDDETLE YAŞIYOR

 28. Dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günlerin kaldığını söyleyen AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “28 dönem Milletvekilliği seçimlerine ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz.  Yaklaştığımız bu süreçte, siyasetin gündemi de hergün farklı konularla değişebiliyor. Geçen hafta İyi Parti miletvekili Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nun yaptığı açıklamalar vardı. Bunlarla alakalı bir kısım düşüncelerimiz ve sorularımız var. Bunları sizlerin aracılığıyla ilgilileriyle, İyi Parti yöneticileriyle, yetkilileri ile paylaşmak istiyorum.

Sayın Akşener Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyerek bir yola çıktı fakat bu söylemi boş çıktı. Altılı Masa sistem açıklamasını yaptığı, çalışmamızı yaptık diye kamuoyuna deklare ettiği gün gördük ki; güçlendirilmiş parlamenter sistem değil, yarı başkanlık sistemini açıkladılar. Yine aday belirleme sürecinde zikrettikleri sistemin ise Güçlendirilmiş ve Dikte Edilmiş Kılıçdaroğlu Sistemine dönüştüğünü hep birlikte müşahede ettik. Çünkü Sayın Yavuz Ağıralioğlu süreci bu şekilde ifade etti. Şu anda millet ittifakı kendi içerisinde zilleti şiddetle yaşıyor. Zilletlerinin milletimize ulaşmamasını umuyoruz. Sayın Akşener 6'lı diyerek oturduğu, 6+1 ile devam ettiği, en sonunda, zehir zemberek açıklamalarla kumar masası diyerek kalktığı masadan milletimizin menfaatine, ülkemizin faydasına hiçbir şeyin çıkmasının mümkün olmadığını görüyoruz. Şimdiden bakanlıkların, milletvekilliklerinin pazara döküldü, kapanın elinde kaldığı, Kandil'den, PKK elebaşlarından talimatların yağdığı, HDP'nin masayı salladığı, Edirne'den, cezaevinden atılan tweetlerle savrulan bu masadan çıksa çıksa Kaos çıkar. Bu kaotik ortamda, geçen hafta Sayın Ağıralioğlu bazı çıkışlarda, tabiri caizse feryatlarda bulundu. Sayın Ağıralioğlu'nun bu feryatlarına kendi milliyetçi kimliğinden dolayı inanmak istiyor ve kulak veriyoruz. Ancak, İyi Parti her sıkıştığında Sayın Akşener'in bunaldığı, söz ve söylem geliştiremediği dönemlerde daha doğrusu masadaki rezillikleri ifade edecek söz bulamadığında;

Sayın Ağıralioğlu üzerinden milliyetçi, devletçi seçmene yönelik bir selam çakıp, durumun İdaresi mi sağlanıyor?  veya

Günah mı çıkarılıyor? diye düşünmeden de edemiyoruz.

İyi Parti yetkililerine sesleniyorum: eğer durumunuz Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nun dediği gibi vahimse, Sayın Akşener'in masadan kalktığında söylediği gibi felaketse ne işiniz var bu fitne yuvasında? Ne işiniz var bu kumar masasında?

Koltuk Sevdası için bu yapının içerisinde olmaya değer mi?

Özellikle Sayın Akşener'in cevap vermesi istemi ile soruyorum, bu konuya kendisi hiç değinmedi, eğer halen cevap vermezse bu sorunun da altında kalacağını İhtar ediyorum.

Sayın Akşener, büyük bir hiddetle ağır sözlerle terk ettiğiniz masaya sizi getiren güç nedir?

Kendisi kaset kumpasıyla CHP'yi ele geçiren Sayın Kılıçdaroğlu'nun buradaki rolü nedir?

Sayın Kılıçdaroğlu'na Yaşar Okuyan tarafından sizinle ilgili verilen belgelerin bir ilgisi var mıdır?

Bu belgeler nelerdir? Belgelerle ilgili bilginiz var mı?

Kamuoyu ile bunları paylaşacak mısınız?

Sayın Kılıçdaroğlu sizi tehdit mi etti?

Veya yurt içinden, yurt dışından birileri aracılığıyla sizleri tehdit mi ediyor? Bu soruların özellikle cevabını bekliyoruz çünkü Türk siyasetinde maalesef çok hoş olmayan, milletimizin takdir etmeyeceği bazı hadiseler 6'lı masa etrafında sürekli dönüyor. Fakat bunlar gündem saptırılarak, gündem değiştirilerek üzeri örtülmeye çalışılıyor. Ben de bu sorularla, gündemin üzerinin örtülmemesi gerektiği düşüncesi ile bu sorularımı soruyorum ve cevabını bekliyorum” dedi.

Amasya Milletvekili Hasan Çilez açıklamasının sonunda, “Tabii ki kendilerine bugüne kadar birçok soru sordum, hiçbir şekilde bu sorularıma cevap vermediler. Bu sorularımız milletimizin sözleridir, milletimizden aldığımız bilgilerle bu soruları soruyorum bugüne kadar ama ne Sayın Kılıçdaroğlu ne de Sayın Akşener 5 yıldır hiçbir hususta net bir açıklama yapmadılar. Bu sorularımın açıklamasına gireceklerini de düşünmüyorum. Burada da çok ümitvar değilim. Ama Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nun geçen haftaki çıkışları ile birlikte, tüm bunları, 6'lı masanın bugünkü halini bir arada düşündüğümüz zaman, bu sorulara cevap verilmesi seçimlerin daha selayetli olmasını tesis edecektir diye düşünüyor, konuyu Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV