banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Sözüm meclisten hem içeri, hem dışarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt da basın açıklaması yaptı.

28 Ocak 2023 Cumartesi 09:29
Bu haber 314 kez okundu
Sözüm meclisten  hem içeri, hem dışarı

 Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt yaptığı basın açıklamasında, “Seçim tarihinin kesin olmamakla beraber, muhtemel tarih ihtimali ile telaffuzu dahi, ülke ve siyaset gündemini o kadar pespaye ve pejmürde numuneleri ile niyetleri aşikar etti ki; akıllara zarar. Bunun ne takip ve kontrolü, ne de  cevap ve karşılık vermeyi bize imkansız kılıyor” dedi.

İlçe Başkanı Kurt, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Her ne kadar ''su-i misalden emsal olmaz'' ise de ''testide ne varsa çatlaktan o sızar'' anlayışını da kaim kılar. Asil, ali ve ulvi bir seciye tesadüfi değil; doğru düşünme, dürüst ve daimi ilahi fikir, genel kabul doğrulardan ve ahlaktan beslenmek gayreti ile oluştuğunu ispat niteliğinde örnekler sermekte önümüze. Hani tevafuk bir ihtimale minval açar babında hem de...

 Her zaman ifade olunduğu gibi ' vefa imandandır' ancak, siyasette malum aliniz ahde vefa olmaz, lider fani, fikir bakidir. Yani ahde vefa duyulacaksa değerlere ve davayadır diye.. Kaldı ki; vefa insani ve iyidir, ahde vefa da. Gönül bağıdır, gönül borcudur, güzelliktir, bağlılık harcıdır. Her şahsi hissin üstündedir ama, nikah ya da mubah değildir. Lidere saygı duymak da iyidir. ' Lidere saygı duyun, ondan öğrenin, onu izleyin, onu inceleyin ama, tapmayın!'' (Motivasyon arayanlara büyük düşünme büyüsü kitabından)

Hal bu iken; AKP Ordu milletvekili sayın Şenel Yediyıldız'ın o talihsiz, acınası ama, bir o kadar da ibretlik söylemi düştü medyaya ve manşetlere: ' Tayyip abiyi sırtımızda taşımamız lazım, elimizle ayakkabısını yalamamız lazım' Bundan önce de muhalefet cenahını 'Kaz kafalılar' diyerek aşağılıyor muhterem. Hani 'tut-i mucizeyi guyem, ne desem laf değil.' Gerçekten kelimelerin kifayetsiz, lugatın ve lisanın aciz kaldığı yerdeyiz. Yoğun tepkiler üzerine ise asıl niyetini ortaya yere faş ediyor adeta; ' bir dönem daha aday gösterir ise çalışır, yoksa gider yatarım'. PES beyefendi, abes!

 Beşeri idraktan, tadil- i erkandan, ağır başlılık, vakar yaklaşımdan, müşfik ve müştak tavırdan, şuur ve gururdan, duygu ve his disiplininden uzak, istismarsız, övgü- sövgü abartısı olmadan, mübala etmeden mütala, manevi gayret,  fedakar niyet, itinalı ve ihtimamlı bir himaye duygusu ile haysiyet ve şerefine özenle, edep, adap ve haya ile nefsine gem vurup kişiliğine, kimliğine ve nesline gam vurmadan, boş boğaz, sırnaşık, riyakar, dal kavuk, arsız, onursuz, sölpük ve kopuk olmadan, kişilik aşınması ve eskimesine mahal vermeden, pişkinlik göstermeden muamele etmek esas iken bu gaf, bu sinkaf değer mi sayın vekil? Şahsa bunca biat ve itaat yalamalık, yalakalık, yardakçılık ve yaltakçılık getirir bilesiniz! Hiç kimse ve şey için değmez. Ne kendinizi, ailenizi ve ne de  temsilini ayaklar altına almamalı, itibar katline maruz bırakmamalıydınız! Yazık, tarihe geçtiniz! Bundan sonra hep bununla anılacaksınız. Acı tarafı etraf ve efradınız da. Şimdi çocuk ve torunlara hesap zamanı.Ulu kocaların dediği gibi: '' Asil azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar, onunda aslı ayrandır'' Sözüm meclisten hem içeri, hem dışarı, şerh olsun” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV