banner17
08 Mayıs 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

TOPLANTININ GÜNDEMİ SEÇİM OLDU

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi,Deva Partisi, Demokrat Parti’sinin Amasya il başkanları, bir araya gelerek toplantı düzenledi. Saadet Partisi İl Başkanı Numan Yüksel’in il dışında olması nedeniyle toplantıya katılmadı.

13 Mart 2023 Pazartesi 09:11
Bu haber 292 kez okundu
TOPLANTININ GÜNDEMİ SEÇİM OLDU

 Millet İttifakı Amasya İl Başkanları CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, İYİ Parti Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu, Gelecek Partisi Amasya İl Başkanı Ali Kurt, Demokrat Parti Amasya İl Başkanı Kıvanç Katipoğlu ,Deva Partisi Amasya İl Başkanı Ahmet Melih Şeker’in bir araya geldiği toplantıda seçim hazırlıkları konusunda bilgi alışverişinde bulundular.İstişare toplantısında; kaotik bir durum yaratmak ve bundan beslenmek amaçlı benzer tacizlerin Türkiye’nin her yerinde olabileceği, tüm siyasi parti örgütlerinin bu konuda daha hassas olması gerektiği vurgulandı.Genel seçimlerin Millet İttifakı’nın kesin zaferiyle sonuçlanacağını söyleyen CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi şunları dile getirdi: “ Bugün Millet İttifakı Amasya il başkanlarımız İYİ Parti Amasya İl Başkanımız Birol Çapkınoğlu, Gelecek Partisi Amasya İl Başkanımız Ali Kurt, Demokrat Parti Amasya İl Başkanımız Kıvanç Katipoğlu ,Deva Partisi Amasya İl Başkanımız Ahmet Melih Şeker ile bir araya geldik seçim hazırlıkları konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Saadet Partisi İl Başkanımız Numan Yüksel’in il dışında olması nedeniyle toplantımıza katılamadılar.

Millet İttifakı olarak bizim birinci hedefimiz Cumhurbaşkanını seçmek ve mecliste de çoğunluğu sağlamaktır. Şu anda Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Başaracağız ve biz kazanacağız. Bizler Millet İttifakı Amasya İl Başkanları olarak yarının Türkiye’sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız. Amasya’da tüm sandıklara sahip çıkacağız, hiç bir sandığımızı boş bırakmayacağız. Vatandaşlarımız hiç bir şekilde bu konuda çekinceleri olmasın.

Bizler, 85 milyon insanimizin hiçbir ferdini dışarıda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir.

Uzun bir süredir Türkiye'de hesap uzmanı olarak çalışmış, hizmet etmiş değerli bir devlet adamıdır. Şimdi Millet İttifakı olarak dediğimiz gibi ilk hedefimiz meclise girdikten sonra Türkiye'yi parlamenter sisteme geçişini sağlamaktır. Bunun için de meclise en az 360 milletvekili ile girmemiz gerekiyor.

Mecliste güçlü girildiği zaman cumhurbaşkanlığı sisteminden parlamenter sisteme geçiş olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi tekrardan çalışılır şekle getirilecek. Ondan sonra demokrasilerde ve Cumhuriyet rejimlerinde olmazsa olmaz olan Yasama, Yürütme ve Yargıyı tekrar tesis edeceğiz. Bu şekilde Cumhurbaşkanı sisteminden parlamenter sisteme geçilmiş olacak ve yeniden ülkeyi bu zorluklardan çıkarmış olacağız’dedi

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV