banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Amasyalı Kadınlar Çanakkale’yi Gezdi

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı Amasyalı kadınların isteklerini çevirmedi.Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Çanakkale Şehitliğini görmek isteyen kadınları Çanakkale’ye uğurladı.

18 Ocak 2023 Çarşamba 08:05
Bu haber 1328 kez okundu
Amasyalı Kadınlar Çanakkale’yi Gezdi

 Amasya Gökmedrese Mahallesi kadın sakinleri Başkan Sarı’ya Çanakkale’ye geziye gitmek için talepte bulundular. Belediye Başkanı Mehmet Sarı kadınların bu isteklerini geri çevirmeyerek belediyeye ait gezi otobüsü ile kadınları Çanakkale’ye gönderdi.

Belediyeye ait bir otobüsü Çanakkale ve Anıtkabir’i görmek isteyenler için tahsis ettiğini söyleyen Başkan Mehmet Sarı, Kurutuluş Savaşının kazanılması ve ülkenin kurtuluşu için büyük önem taşıyan Çanakkale’de yaşanan, savaşın hislerini herkesin yaşaması için Amasyalı kadınları istekleri doğrultusunda bu bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Başkan Sarı, “Bütün ülkenin Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan Çanakkale’de kazanılan zaferler ve o zaferin bedelinin verdiğimiz şehitler ile gazilerimiz ile nasıl bir mücadele edildiğini, Kurtuluş Savaşı’nın nasıl verildiğini ve nerden başladığını o duyguları yaşamak, hissetmek burada dua okumak ve o gördükleri ve yaşadıklarını da çocuklarını aktarmak üzere yolcu ettik. Amasya Belediyesi olarak Çanakkale’ye, Anıtkabir’e ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’yı ziyaret etsinler istedik. Otobüsümüzü vatandaşlarımızın hizmetine tahsis ettik. Herkesi vatanımız için önemli olan bu yerleri görmeye davet diyorum” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Danışmanı Dursun Taşova ise yapılan gezi ile ilgili olarak, “Ayrımcılığın yalnızca kadınlara yapılması ilkesini düstur edinmiş bu konuyu her defasında gündemde tutan Amasya Belediye Başkanımız Mehmet SARI Beyefendinin İlimiz Gokmedrese Mahallemizin kadınlarının istekleri doğrultusunda Çanakkale ve Şehitlik Ziyareti Belediye Başkanlığımız otobüsü ile gerçekleştirilmiştir. Bu Ziyaret esnasında bizlere desteklerini esirgemeyen Çanakkale MHP İl Başkanımız Ali Tuğrul YILDIRIM Beyefendiye, Ziyarete katılanlara Ev Sahipliği yaparak ikramları ve ilgileri ile bizleri Onurlandıran Bursa Yenişehir Belediye Başkanımız Davut AYDIN beyefendi ve Amasya’mızın medarı iftiharı başarılı soyadı gibi çalışkan Özel Kalem Müdürü Orhan ÇALIŞKAN beyefendiye gösterdikleri samimi duyguları ve misafirperverlikleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

Geziye giden kadınlar ise, “Belediye Başkanımız Mehmet Sarı’ya çok teşekkür ediyoruz, Çanakkale gezisini düzenlediği için. Atalarımızın yanına Çanakkale’ye ilk defa gittik. Çanakkale’de her ilden olduğu gibi bizimde şehitlerimiz var. Şehitlerimiz için bir Yasini Şerif okumak, Elham okumak bize nasip oldu. Çok gururluyuz, Başkanımız Sağ olsun böyle bir hizmet, böyle bir imkân bizlere verdiği için” diye konuştular.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV