banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

BİTKİSEL YAĞLARLA BRONZLAŞABİLİRSİNİZ

Bronz ve ışıldayan bir cilde sahip olmak neredeyse herkesin arzusu olduğunu belirten Aktar Kamil Çağlayan “bronzlaşmak öyle hassas bir konu ki, bronzlaşırken sağlığımızdan olmamak için oldukça dikkat etmemiz gerekiyor” dedi

20 Temmuz 2017 Perşembe 10:47
Bu haber 9947 kez okundu
 BİTKİSEL YAĞLARLA BRONZLAŞABİLİRSİNİZ

Bu konuda bazı bitkisel yağların ise kurtarıcı nitelikte olduğunu bu yağlarla yapılacak formüllerin daha çekici bir bronzluk elde edilmesini sağlarken cildi de besleyeceğini belirten Çağlayan bazı önerilerde bulundu.  “Havuç yağı turuncuya yakın bir renge sahip olduğu için, ciltte bu tonda bir bronzluk sağlayacak Doğal bir renk istiyorsanız, mutlaka havuç yağını tercih etmelisiniz. Ceviz yağı da aynı kakao ve zeytinyağı gibi, hem cildinize hoş bir renk kazandırır, hem de cildi besler.Susam yağı her karışımda kullanmanız gereken bir yağ. Çünkü, kendiliğinden koruma sağlayan bir yapıya sahip, içerisinde 40 spf koruma faktörü bulunduruyor.” ” diyen Kamil Çağlayan bir kaç öneride de bulundu.

Ceviz - kakao - zeytinyağı

10 gr. ceviz yağı, 10 gr. kakao yağı, 10 gr. kadar da saf zeytinyağını spreyli bir şişeye koyun. Sadece kakao yağını önceden güneşte eritmeniz gerekiyor. Tüm malzemeleri karıştırın ve güneşe çıkmadan 10 dakika önce uygulayın.

Vitaminli karışım

10 gr. zeytinyağı, 10 gr. havuç yağı, 10 gr. tarçın yağı ve 2 adet E vitamini ampulünün karışımından oluşuyor. Tüm malzemeyi yine aynı şekilde karıştırıp, bir şişeye koyun ve güneşe çıkmadan 10-15 dakika önce, cildinize iyice yedirin.

Tarçınlı karışım

Zeytinyağı ile hazırlayacağınız karışım için; 1 tatlı kaşığı karanfil yağı, 2 adet çubuk tarçın, 2 adet havuç rendesi ve zeytinyağına ihtiyacınız olacak. Zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra, üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip, elde ettiğiniz karışımı 1 hafta güneş ışığı alan bir yerde bekletip, kullanabilirsiniz.

Kalıcı bronzluk için

10 gr. kakao yağı, 10 gr. ceviz yağı, 5 gr. üzüm çekirdeği yağı ve 5 gr. tarçın yağını karıştırıp, bu yağ ile kalıcı bir bronzluğa kavuşabilirsiniz.

Çikolata renginde bir bronzluk için

10 gr. susam yağı, 10 gr. zeytinyağı, 5 gr. bergamot yağı ve yaklaşık 15 gr. saf çikolatayı bir araya getirmelisiniz. Yağları karıştırın ve rendeleyeceğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edin. Bu karışımı ocakta benmari usulü eritin. Güneş banyonuzdan 15 dk. Önce cildinize sürün.

Beyaz tenliyseniz

2 dal nane yaprağını, 1 limonun kabuğunun rendesini, 350 gr. zeytinyağını, 1 tutam sarı kantaron çiçeğini karıştırıp, iki hafta güneşte bekletip, kullanabilirsiniz.

Ayrıca Bronzluğun, alınacak gıdalar ile de desteklenip ve daha da kalıcı hale gelebileceğini söyleyen Kamil Çağlayan “B5 ve C vitamini içeren besinler betakaroten içerir ve cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korur. Domates, dereotu, ıspanak, kavun, kayısı, yeşilbiber bu besinler arasında. Kivi ve çilek ise, cildi yaşlanmalara karşı koruduğundan bol bol tüketilmelidir” dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV